Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 31. mars 2007 kl 20.25 Topp 10: Tidenes europeiske dramaserie på tv

Hvilken serie liker nordmenn best?

Topp10 (7):
Topp10 (7): "Krøniken" er en av tidenes mest sette dramaserier på norsk og dansk fjernsyn. Blir den også tidenes europeiske dramaserie? (Foto: DR)
Norsk, dansk eller britisk? Valgene er mange når det gjelder gode dramaserier på TV. I kveld får vi vite hvilken serie norske seere setter aller høyest.

Ingenting er som en god dramaserie på TV! De siste årene har vi kunnet kose oss med kvalitetsserier som danske "Krøniken" og "Nikolaj og Julie", men også her hjemme har man i flere år produsert kvalitetsdrama for TV. Kjente titler er for eksempel "Vestavind", "Soria Moria" og "Ved kongens bord".

Storbritannia har i alle år vært en viktig leverandør av godt drama til norske TV-seere, og stadig er "Med hjartet på rette staden" et av NRK1s mest populære programmer.

Johannes Joner
Men vil noen av disse bli tidenes europeiske dramaserie? 15 gode serier er nominert, bare ti av dem får plass på listen. Svaret får vi i kveld, i studio hos Nadia Hasnaoui og Claus Wiese.

Hit kommer også Johannes Joner og Nils Nordberg samt trolig en eller flere overraskende gjester.

De nominerte er:
"Skjærgårdsdoktoren", "Stolthet og fordom", "Nikolaj og Julie", "Soria Moria", "Hornblower", "Onedinlinjen", "Herskap og tjenere", "Fanny og Alexander", "Med hjartet på rette staden", "Krøniken", "Matador", "Ved kongens bord", "Seks som oss", "Vestavind" og "Benoni & Rosa".
Om programmet
Nadia Hasnaoui og Claus Wiese skal i løpet av ti programmer kåre vinnere i ti ulike underholdningskategorier. Det blir garantert festlige gjensyn, litt nostalgi og best av alt: Du har vært med på å påvirke resultatet!
I høst kunne alle si sin mening om hvem og hva som burde være på listene. Listene inneholder alt fra blant annet store sportsøyeblikk, til tidenes sommerslager, tv-serie og Norges morsomste mann/kvinne. Interessen var enorm, og juryens forslag til hvilke ti kandidater som skulle være på de ulike listene, vekket både glede og vrede hos folk.
Flere titalls tusen nordmenn har vært med på å stemme frem utfordrere til juryens nominerte. Med folkets fem utfordrere er det nå i alt 15 nominerte til hver Topp 10-liste. Men ettersom det kun er plass til ti kandidater på en Topp 10-liste, har TNS Gallup gjennomført en storstilt undersøkelse blant det norske folk. Og nå foreligger resultatet. Hvem blir folkets Topp 10?
Egenprodusert underholdningsprogram (2007)
Programledere: Nadia Hasnaoui og Claus Wiese
Prosjektleder: Gitte Calmeyer
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80


TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.noLENKER
  • Les mer