Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 2. juni 2013 kl 20.00 Skjønnhetsboblen

En plastisk kirurgs bekjennelser

Skjønnhetsboblen: Hvilken rolle vil plastisk kirurgi ha i fremtiden?
Skjønnhetsboblen: Hvilken rolle vil plastisk kirurgi ha i fremtiden?
Plastisk kirurgi er en bransje som stadig vokser – og som tilsynelatende er her for å bli. Men hvilken rolle kommer det til å ha i fremtiden?

Vi vet at utseendet er viktig for oss i flere aspekter av livet. Kanskje merker vi det sterkest når det gjelder valg av partner, og kanskje til og med i søk av jobb.

Skjønnhetsoperasjoner med og uten kirurgi har vokst seg frem til å bli en enorm business, og etterspørselen er større enn noen gang. Med et overveldende fokus på utseendet og voksende etterspørsel omkring kirurgi, er det vesentlig å spørre seg hvilken rolle det vil spille i fremtiden.

Skjønnhetssamfunnets ledere
Hvem er vinnerne i skjønnhetssamfunnet, og hvem er taperne? Og når det er snakk om å gå så drastisk til verks for sosial aksept og selvtillit, kan man tenke at plastisk kirurger har lavere moral enn andre kirurger?

- I dag kan man fødes stygg og fattig, og dø lykkelig og rik, mener plastiskkirurgen Charles Randqvist.

I Skjønnhetsboblens tredje og siste del, følger vi ham og hans arbeid. Vi får vite hvordan han ser på sitt ansvar som plastisk kirurg, og hva som motiverer han til å bruke sin kunnskap som lege til og skjære, forme, fylle og tømme helt friske mennesker – kun for å gjøre dem vakrere.

Svensk dokumentarserie (2012)
Originaltittel: Skönhetsbubblan (03:03)
Produsert av: SVT
Pressekontakt: Beatriz Jaquotot Rivera
TV-seere bes kontakte Publikumsservice / 815 65 900