Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 11. april 2011 kl 21.30 Den fordømte

Mord og familiegåter


I kveld er det klart for andre og siste del av "Den fordømte" om Sebastian Bergman som var politiets mest pålitelige kriminalpsykolog – og en politisk ukorrekt drittsekk og notorisk jentefut.

Alt endret seg den dagen han møtte Lilly, sin store kjærlighet. De fikk en datter, og han nådde toppen av sin karriere. Så inntraff katastrofen; den 26 desember ble Lilly og datteren feid av gårde i tsunamien som rammet Khao Lak i Thailand.

Sebastian overlevde, men er blitt bare en skygge av sitt tidligere seg. Nå lever han et destruktivt liv uten venner eller familie, og han gjør alt han kan for å døyve sorgen han bærer på.

Sebastian har tatt over barndomshjemmet i Västeras etter morens bortgang. Samtidig er hans tidligere kollega Torkel Höglund fra Rikskrim i Västerås for å utrede et brutalt mord. Samme kveld som Sebastian og Torkel treffer på hverandre finner Sebastian et brev hos sin avdøde mor. Brevet innholder en fortidd familiehemmelighet, og Sebastian skjønner at for å løse gåten må han skaffe seg en plass i Torkels team.

På falske premisser overtaler han Torkel om å få jobbe med ham igjen, og plutselig befinner han seg i politiets tjeneste igjen. Da viser det seg at saken de etterforsker er interessant for Sebastian på flere områder.

Del 2 av 2.

Svensk kriminalserie
Produsert av: Tre Vänner Produktion AB
Produksjonsår: 2010
Med: Rolf Lassgård, Tomas Laustiola, Gunnel Fred, Moa Silén m.fl.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl/ 92 40 38 73
TV-seere kan henvende seg til NRKs Publikumsservice: / 815 65 900