Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 17. mai 2001 kl 23.35 En danske i Kenzos fotspor

Tett på klesdesigneren

Som sjefdesigner hos Kenzo har dansken Roy Krejberg nådd helt til topps i den internasjonale moteverdenen. Det er en jobb som ikke bare krever talent og enorme kreative ressurser, men også is i maven. Hans evne til å spore tendenser i motebildet er med på å sikre motehuset Kenzo milliardinntekter.

Det var da Kenzo Takada selv takket av for halvannet år siden, at han valgte Roy Krejberg til å føre ånden i Kenzos herremote videre med alle sine ville ideer, farger og fantastiske mønstre. Vi følger tett på Krejberg når han forbereder sommerens store moteshow i Paris i fjor.

Kolleksjonen skal være helt perfekt, og det blir lagt opp og lagt ned, sydd inn og sydd ut, forkastet og forandret like inntil de siste timene før modellene trer ut på brosteinene i den gamle fabrikkhallen i Paris, der showet skal vises.

- Dette er akkurat som en eksamen. Dårlige anmeldelser vil bety at jeg må ut å lete etter en ny jobb, sier en spent Roy Krejberg.

Nervepirrende
Hva gjør man når en lastebil fylt med tekstiler til sommerkolleksjonen blir stjålet en uke før det store showet? Når det stridregner, og showet skal holdes under et utett tak? Og når en av modellene ikke dukker opp, og det er kun fem minutter til Kenzos sommerherremote skal presenteres for hundrevis av motejournalister fra hele verden?

Selv om den 39 år gamle Roy Krejberg tilsynelatende tar situasjonen ganske rolig, sitter nervene utenpå designertøyet de siste dagene før Kenzos store show i den parisiske moteuke.


Dansk dokumentar fra DR
Pressekontakt: Gunilla Gaarder, tlf. 23049364