Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 27. februar 2004 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Leting i blinde

Forsvarsadvokaten Ingrid Burton (Rebecca Gibney) i klørne på gangsteren Conrad (Dino Marknika). (Foto: Beyond Distr.)
Forsvarsadvokaten Ingrid Burton (Rebecca Gibney) i klørne på gangsteren Conrad (Dino Marknika). (Foto: Beyond Distr.)
Conrad, politiagent Stones drapsmann, har kidnappet forsvarsadvokat Ingrid Burton og stukket av. Noe som får Church til å lete høyt og lavt – etter Ingrid.

Når vi i kveld går inn i 7. sesong av "Politiagentene", er det bare Church og Angie igjen av den opprinnelige gruppen. Nå må de venne seg til sin nye sjef, Luke Harris, og den nye politiagenten Christina (Chris) Dichiera. Resepsjonisten i spaneravdelingen, Sophie Novak, er et nytt fjes i "Politiagentene" f.o.m. serie 7.

Lydbånd
Politiet har lett i blinde etter Ingrid i en hel uke, men Church nekter å gi opp. Han nærer også sympatier for andre sider ved Ingrid enn hennes dyktighet som skrankeadvokat.

For å samle bevis mot uorganiserte arbeidstakere som driver med oppvigleri i byggebransjen,
rigget Church opp avlyttingsutstyr. Takket være overvåkningsutstyret fikk han tatt opp truslene fra en av dem på lydbånd. På lydbåndet høres også Ingrid Burton, som røper et skyldsforhold til en klient av henne i en sak som knytter an til oppviglerisaken.

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Sterke menn og kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Ellen "Mac" MacKenzie var leder for spanergruppen, helt til hun selv valgte kjærligheten framfor jobben.


Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 7), sesongstart (1:40), kveldens episode: "Lies And Secrets"
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I noen av rollene: Peter Phelps, Kate Kendall, Roxane Wilson, Gary Sweet, Jacinta Stapleton og Rebecca Gibney
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57