Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 14. mai 2000 kl 19.30 Fot: DJ-magi - hip nostalgi

Fot: DJ-magi - hip nostalgi

NRK2 søndag 14. mai kl 19.30
Fot: DJ-magi - hip nostalgi

Med diskjockeyen på jobb

I musikkserien Fot tar programleder Halvor Folgerø oss i kveld på en reise i et musikalsk landskap som er ukjent for svært mange. Vi skal nemlig bli med DJ Bjørn Torske på jobb.

Bjørn Torske har fått i oppdrag å remikse en sang. Prosessen går fra melodijakt i landets største lp-samling til urframføring fem dager senere. Bli med på klubbing, scratching og lydgerilja!

For noen år siden spilte DJ-ene listepop. I dag nyter flere av dem stor respekt som kreative musikere. Også blant andre musikere. Dessuten benytter stadig flere DJ-ere og elementer fra deres musikk i nye sjangrer. Jazz er ett eksempel.

Bjørn Torske er en av landets fremste DJ-ere. Han ga ut platen \"Nedi Myra\" for to år siden. En plate som fikk svært gode kritikker. I dag er Tromsø-gutten bosatt i Bergen.

På jakt i NRKs platearkiv
Programleder Halvor Folgerø tok Torske med til NRKs platesamling på Marienlyst. Der fekk DJ- en fritt grave i den enorme samlingen av lp-er - på jakt etter gammel musikk til gjenbruk. Oppdraget var å finne en plate, ta den med seg tilbake til Bergen og i løpet av de neste fire dagene jobbe fram en remiks som skulle testes på et kresent dansepublikum.

I programmet får vi innsikt i hvordan DJ-en jobber. Hva det vil si å være DJ. DJ Jan Bang har jobbet med blant andre Ketil Bjørnstad. DJ Strangefruit er kjent for sitt samarbeid med Nils Petter Molvær og Bugge Wesseltoft.

Bjørn Torske tar oss også med på lydgerilja. To mann. En bil. Platespillere og fullt utstyr bak i bilen. Ut på tur. Stopp. Full musikk. Stikk. Det er lydgerilja.

NRK2 søndag kl 19.30

Musikkserie fra NRK Hordaland
Programleder: Halvor Folgerø

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41