Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 27. september 2004 kl 19.30 Puls

Et annerledes gamlehjem

Anbjørg Sætre Håtun ser nærmere på et annerledes gamlehjem i kveldens Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Anbjørg Sætre Håtun ser nærmere på et annerledes gamlehjem i kveldens Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Hva skjer når den nye og kravstore generasjonen eldre skal innta norske gamlehjem? Puls har hentet inspirasjon i København på et hjem som har tenkt annerledes for å møte beboernes behov.

På "drømmegamlehjemmet" i Danmark får nemlig beboerne bestemme over seg selv. Dersom de ønsker å røyke, får de lov til det. Det samme gjelder for eksempel et glass vin til maten.

Et godt sted å leve
Det hele begynte da bestyreren og de ansatte på hjemmet spurte seg selv om de ville la sine foreldre bo på gamlehjemmet. Svaret ble "nei", og det tok de konsekvensene av. De vil at hjemmet skal være et godt sted å bo, og ikke minst: Et godt sted å leve. Resultatene er svært gode, blant annet lever beboerne fire år lengre enn andre som bor på gamlehjem.

Sunt å gå på kino!
At det er sunt å trene, visste du nok fra før, men visste du at det faktisk er en målbar helsegevinst i å gå på kino? Puls har reist til Stockholm for å møte professoren bak de oppsiktsvekkende resultatene.

Jørgen Skavlan svarer
Allmennlege Jørgen Skavlan er på plass i studio for å svare på seernes spørsmål om allmenn medisin. Etter selve fjernsynsprogrammet fortsetter han og Anbjørg Sætre Håtun å svare seerne gjennom en halvtimes direktesending på Puls’ nettsider.

Om Puls
Anbjørg Sætre Håtun er klar med en ny runde med helsemagasinet Puls. I tillegg til nyheter, forbruker- og livsstilsaker kan seerne i høst få svar på spørsmål av redaksjonens eget ekspertpanel, både på nett og i selve sendingen.

Ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening) og Finn Skårderud (psykisk helse).

Sendes også i nett-tv.

Egenprodusert helsemagasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252