Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 25. september 2001 kl 19.30 Flukten til solen

Benidorms sol- og skyggeside

Engelskmenn gjør som nordmenn – flykter til solen. ”Flukten til solen” er en BBC-serie som viser oss solsiden og skyggesiden av Benidorm, turistmål nr. 1 på Spanias Costa Blanca.

Gjennom åtte program kan vi være med å dele engelskmenns opplevelser i den kjente badebyen – på godt og vondt. Men serien er ikke noe vanlig reiselivsprogram. Den minner heller om NRK-serien ”Campingliv” som vakte røre da den ble vist i sommer. Og ”Flukten til solen” følger heller ikke den slagne landevei.

Når tre millioner turister er innom badebyen Benidorm i løpet av høysesongen, solen steker, bølgene slår og mange slags valutaer flyter, ligger det an til både det ene og det andre. Vi møter engelskmenn som elsker dette stedet, og andre som ikke kan komme seg fort nok derifra. Forkledd og under falsk navn skrider BBC-reporterne til verket for å avdekke lureriet og de mest opplagte fellene turistene faller i.

Mer om serien
Vi får innblikk i de personlige historiene til folk – både traumene, triumfene og tragediene.
Strandliv, natteliv, sjøliv – gjennom de åtte episodene tas vi med bak reisekatalogenes glansbilder av Benidorm og får se hvordan folk egentlig har det. Mannen på hjørnet tar oss med på pubene, klubbene og hotellene og viser oss sider av livet i denne maurtuen av en by.
Her er de som bare jakter på fornøyelser, de som forspiser seg, drikker for mye, krangler, treffer venner, forelsker seg etc. Men også de som forelsker seg i Benidorm ved første kontakt og aldri reiser hjem igjen. Noen vil satse alt de har for å starte et nytt liv i Benidorm, og kanskje finner de et livsgrunnlag under en fremmed sol. Men er det verdt det?

Med så mye penger av alle slags valører i omløp, innbyr Benidorm til økonomisk kriminalitet. Skjulte kameraer avdekker også tøffere kriminalitet, som timeshare-haier i aksjon, skumle barer der bedøvende gass blir brukt og steder der det pushes dop.

Engelsk dokumentarserie
Originaltittel: Escape to the Sun
Produsent: BBC Worldwide
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57