Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 20. juli 2004 kl 20.25 Miraklet på Mols

Forandring på godt og vondt

Unni Fredriksen og Eric Bachmann er kjærester, men når Unni går ned i vekt går det også dårligere med forholdet. (Foto: DR)
Unni Fredriksen og Eric Bachmann er kjærester, men når Unni går ned i vekt går det også dårligere med forholdet. (Foto: DR)
- Akkurat nå er livet mitt kaotisk, selv om jeg blir mer og mer normal i andres øyne, forteller 26 år gamle Unni Fredriksen. Mens den norske jenta øyner normalvekten, går det dårligere og dårligere med forholdet til den overvektige kjæresten.

Som utenforstående kan det være vanskelig å forstå hvorfor Unni synes det er tungt å endelig nå normalvekten etter mange år som overvektig. I andre del av den danske dokumentarserien møter vi henne og kjæresten Eric Bachmann på Ebeltoft kursenter.

Store omveltninger
- Jeg har hatt så mange unnskyldninger for å ikke ta ansvar for mitt eget liv, forteller Unni. – Jeg var jo bare den tykke som lot seg utnytte. Nå som jeg nærmer meg normalvekten, kan jeg ikke lenger gjemme meg bak fettlagene.
Selv om hun har gått ned så mye at hun i andres øyne er tynn, blir forholdet til kjæresten bare verre for hver kilo hun mister.

Om serien
Fire tirsdager framover blir vi med til Ebeltoft kursenter der overvektige mennesker kommer for å endre livsstil. Etter tre års eksistens har kursenteret så langt hjulpet 400 mennesker å gå ned i vekt. Flemming Darre, en av de lokale ildsjelene bak kursenteret, kan fortelle om både store og små mirakler blant mennesker som andre har gitt opp.

Kuroppholdet er både strengt og hardt for deltakerne. – Men vi har også vært vitne til at klemmer og å kunne lytte og motivere har gjort hele forskjellen, sier instruktør Mogens Cuber.

Han understreker at nestekjærlighet er langt viktigere enn piller og slankekurer.


Dansk dokumentarserie i fire deler
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252