Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 19. august 1999 kl 23.15 Nære forbindelser

Nære forbindelser (t)


NRK1 fredag 19. august kl 23.15
Nære forbindelser (1:5)

En vanlig famile blir uvanlig

Gordon og Dorothy Hammond er et lykkelig gift ektepar med tre voksne døtre, og de lever et stabil tradisjonelt liv. Også døtrene har funnet seg til rette i livet, hver på sin måte. Men bak fasaden skjuler det seg grobunn for flere intriger, og etterhvert kommer de fram i lyset.
Eldstedatteren, den vakre Louise er den perfekte mor og kone. Gift med Robert, og mor til to tenåringer.
Prudence, kalt Pru, flink og stilig. Hun er karrierekvinnen i familien, og har en høy stilling i forlagsbransjen.
Også yngstemann Maddy da. Hun er familiens individualist og \"lille smarting\", og jobber i Afrika der hun prøver å finne seg selv.
Alt i alt er familien Hammond en typisk A4-familie. Gordon og Dorothy har gått inn i en etterlengtet pensjonisttilværelse der de skal bruke tid på sitt og hverandre. De føler på en måte at deres jobb er gjort.
Men skjebnen har andre planer for ekteparet og deres barn. Gordon får et uventet hjerteinfarkt, som rister grunnvollene i familiens trygge tilværelse. Sykdommen truer med å ødelegge stabiliteten og livene til hele familien, og mørke hemmeligheter og skjult lidenskap avdekkes med dramatiske følger.

Om serien
Nære forbindelser er en dramaserie om forhold voksne mennesker i mellom, og hadde premiere i hjemlandet England i 1998. Serien er skrevet av Deborah Moggach, som mener det finnes skjult dynamitt i et hvert hjem. Hun håper \"Nære forbindelser\" er en serie der alle familier kan finne noe å kjenne seg igjen i.
Dramaserien har det meste fra den første kjærligheten til lesbiske forhold og utroskap.
Maggoch innrømmer at hennes egne familieopplevelser har smittet over på serien hun har skrevet. Selv er hun en av fire søsken, og har to tenåringsbarn.
- \"Nære forbindelser\" er om alt. Jeg ville at den skulle være morsom og dramatisk, med mye drama og tragedie, men også fylt med humor. Det tror jeg at jeg har greid, sier forfatteren Maggoch.

Første episode
Gordon Hammond arbeider hardt for å tjene til livets opphold. Han driver sitt eget byggefirma, og er et virkelig arbeidsjern, men kona Dorothy håper han vil roe seg litt.
Vi møter hele familien Hammond i eldstedatter Lousies bursdagsselskap, der søsteren Pru som jobber i forlagsbransjen er tilstede, sammen med den yngste Maddy, som dukker overraskende opp etter reise i Afrika.
Sammenlignet med søstrene sine, lever karrierekvinnen Pru et rotete liv. Hun har en affære gående med sjefen Stephen, og inviterer til middagsselskap for en ny interessant forfatter for å friske opp forholdet til sjefen. Også lillesøster Maddy blir invitert, og forfatteren er av stor interesse for henne.
I mens jobber pappa Gordon videre, og da skjer det nærmest uunngåelige. Han får hjerteinfarkt.

NRK1 fredag kl 23.15

Bilde (via Scanpix/Internett)
Familien Hammond er en vanlig middelklasse familie, der alt ser ut til å være knirkefritt. Men alt er ikke bestandig som man tror. Familien består av minstedatter Maddy, eldstedatter Louise og karriekvinnen Pru, fostret opp av mor Dorothy og far Gordon. (Foto: BBC)

Originaltittel: Close relations
I rollene: Keith Barron, Sheila Hancock, Alice Krige, Amanda Redman og Kelly Hunter

Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18