Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 20. april 2000 kl 21.00 Påskekrim: Poirot: Doktoren mister en pasient

Påskekrim: Poirot: Doktoren mister en paPåsken 2000

NRK1 skjærtorsdag 20. april kl 21.00
Påskekrim: Poirot: Doktoren mister en pasient (1:2)

Et av Agatha Christies mest kjente mysterier

Agatha Christies belgiske mesterdetektiv, Hercule Poirot (David Suchet), har pensjonert seg og trukket seg stille og rolig tilbake på den engelske landsbygda. Men han får ikke nyte roen lenge. Mannen i nabohuset blir nemlig myrdet, og dermed er Poirot straks involvert i et mysterium hvor utpressing, sjalusi og mord er stikkord.

Det er Doktor Sheppard (Oliver Ford Davies) som oppdager at Poirots nabo, den velstående Roger Ackroyd (Malcolm Terris), er blitt myrdet i sitt arbeidsrom. Hercule Poirot klarer ikke å la være å engasjere seg. Nysgjerrigheten er for stor.

Alle i Ackroyds hus blir gransket nøye av mesterdetektiven. Stuepiken Ursula (Daisy Beaumont) hadde nettopp fått sparken. Sekretær og personlig assistent Geoffrey (Nigel Cooke) mislikte Ackroyd åpenlyst. Den grådige svigerinnen Mrs. Ackroyd (Vivien Heilbron) og hennes vakre datter Flora (Flora Montgomery) faller heller ikke utenfor mistanke. Og ingen i familien kan forklare den mystiske forsvinningen av Ackroyds stesønn Ralph (Jamie Bamber), som hadde mye å tjene på stefarens død.

Med hjelp fra vennen Doktor Sheppard og hans vitebegjærlige søster begynner Poirot og inspektør Japp (Philip Jackson) å nøste tråder i et merkelig mysterium. Her finnes utpressing, sjalusi og utspekulerte mord...

Kjent mysterium
\"The Murder of Roger Ackroyd\" eller \"Doktoren mister en pasient\" som er den norske tittelen, er en av krimdronningen Christies mest kjente mysterier. Denne boken kom ut i 1926 og ble straks en av lesernes favoritter.

David Suchet
David Suchet er den som har markert seg som den best likte tolkeren av Agatha Christies detektivfigur Hercule Poirot. Han ligner mest av utseende, men sier selv at han også kjenner seg igjen i Poirots personlighet. David Suchet er født i London og utdannet seg ved London Academy of Music and Dramatic Arts. Han hadde egentlig tenkt å bli lege, men bestemte seg som 18-åring for å bli skuespiller. Hans første befatning med Christies mysterier var i 1985 da han spilte inspektør Japp i tv-filmen \"Tretten til bords\". Den gangen hadde Peter Ustinov rollen som Hercule Poirot. - Jeg ante ikke da at jeg skulle bli den nye Hercule Poirot, sier Suchet.


Agatha Christie
Agatha Christie ble født 15. september 1890 i Torquay, Devon, England og døde 12. januar 1976 i Wallingford, Oxfordshire, England. Hun jobbet som sykepleier under første verdenskrig, giftet seg første gang i 1914, ble skilt og giftet seg på nytt i 1930 med den engelske arkeologen Sir Max Mallowan. Krimdronningen fulgte ektemannen på mange av hans reiser, og på disse turene hentet hun inspirasjon til bøkene sine. Hun er en av verdens mest leste krimforfattere, og 110 bøker, hvorav 80 i krimgenren, kommer fra hennes hånd. Det gjør også flere skuespill. Agatha Christie har også skrevet bøker under pseudonymet Mary Westmacott. Hun debuterte i 1920 med \"Stylesmysteriet\" hvor Hercule Poirot ble introdusert.

NRK1 skjærtorsdag kl 21.00

Bilde (elektronisk på pressetjenestens web-sider)
David Suchet i rollen som mesterdetektiven Hercule Poirot.

Innkjøpt krim
I rollene: David Suchet, Oliver Ford Davies, Daisy Beaumont, Nigel Cooke, Vivien Heilbron, Flora Montgomery, Jamie Bamber, Philip Jackson
Regi: Andrew Grieve
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956
1