Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 10. mars 2002 kl 20.15 Det tredje tegnet: Familie historier- det tredje tegnet

Det umulige

Da Nora finner Kristin i den gamle kleberstensgrotten Frelsarauga, vet hun ikke om hun kan tro det hun ser. Forferdet og opprørt løper hun ut av hulen og søker tilflukt hos ekteparet Sørebø.

Nora får tak i kjæresten Tobias, og sammen med Sørebø hjelper de en svært medtatt Kristin ut av hulen. Hun blør fra hånden, og Asbjørn lurer på om dette kan være noe som nesten er for stort til å bære…Han blir snart overbevist om at Kristin er sendt dem fra Gud. Han mener det skjedde et under i Frelsarauga den natten.

Et nytt vennskap
Tobias vil ikke tro på det Nora forteller hun så i grotten. Ryktene begynner å gå om at Nora er sliten og innbiller seg ting. Det blir en lettelse for henne å snakke med Kristin, og de får en spesiell kontakt fordi de deler sannheten om ”det umulige”.

Kristin åpner seg mer og mer for Nora som snart får vite hva som ligger bak Kristins spesielle oppførsel. Dessverre er ikke Noras far Martin så åpen for den fremmede og mystiske jenta. Han forbyr datteren å ha noe med henne å gjøre.

Om serien
Nora (17) er prestedatter og bor på et lite tettsted på Vestlandet. Hun er ikke opptatt av overtro, selv om hjemstedets myte sier at Jesus Kristus skal vise seg tre ganger i Frelsarauga – en gammel kleberstensgrotte nede ved sjøen. Men når Nora møter den mystiske Kristin (19), begynner uforklarlige ting og skje og alt blir annerledes.

”Det tredje tegnet” er en gåtefull og stemningsladet dramaserie som handler om to tenåringsjenter og deres relasjon til hverandre og det ukjente som oppstår i omgivelsene rundt dem. Situasjonen som utspiller seg får også stor betydning for Noras familie.

Family Stories
”Det tredje tegnet” er Norges bidrag i et europeisk samarbeidsprosjekt som har tittelen ”Family Stories”. Tanken bak prosjektet er at en hendelse et sted i Europa får alle generasjonene i en familie til å tenke gjennom meningen med livet.

Serien vil synliggjøre at familieverdier er viktige for dagens unge. Ideen kom fra den franske produsenten Jaques Dercours. I tillegg til Norge har Frankrike, Tyskland, Wales, Catalonia (Spania) og Tsjekkia også laget sine bidrag. Noen felles retningslinjer var at hovedpersonen skulle være 17 år, det skulle handle om tre generasjoner, det skulle være en samtidshandling og gjerne typisk for området serien ble filmet i.

NRK viser de andre landenes bidrag etter ”Det tredje tegnet”.

I hovedrollene:

Helle Hennum Haugsgjerd (f. 1983) spiller Nora og er vokst opp i Oslo. Hun har drevet med amatørteater siden hun var 11 år og var med som skuespiller i ”Midt i smørøyet” i tre år. Nå går hun siste året på dramalinjen ved Oslo Katedralskole, og teater tar mye av fritiden hennes.

Etter innspillingen av ”Det tredje tegnet” , som ble avsluttet for to år siden, fikk Helle prøve seg som programleder i NRK i ”Bangla!” – en serie med kulturprogram fra Bangladesh. Og Helle kommer tilbake som programleder på NRK til våren.

Ingrid Brænd Eriksen (f. 1981) er den mystiske Kristin. Ingrid kommer fra Lillehammer og har alltid hatt flere interesser innen ulike kreative retninger. I fjor avsluttet hun videregående (etter å ha utsatt tredje gym et år på grunn av innspillingen) og nå jobber hun som frilansjournalist i et gratismagasin for Hedmark og Oppland, som bartender og i tillegg tar hun spillejobber innen både jazz og rock. For tiden driver hun mest med musikk og har flere musikalske prosjekter på gang.

Lasse Lindtner er Noras far, soknepresten Martin. I år kan han feire tyveårsjubileum som skuespiller og de fleste av disse årene har han tilbrakt på Nationaltheatret. Han debuterte på Trøndelag teater i 1981, da han spilte mot sin egen far Lothar Lindtner. For tiden er han også aktuell med komiserien ”Holms” på TV 2, der han spiller mannen til sin ektefelle også i det virkelige liv – Anne Marie Ottersen.

Egenprodusert dramaserie
Manus: Håkon Noodt og Sverre Knudsen
Regi: Terje Nilsen og Margrete Kåset
Prosjektleder: Terje Nilsen
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841, mob: 93046697


LENKER
  • Mer om