Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 4. desember 2005 kl 21.15 Den røde drage

Hannibal Lecter på ferde igjen

Anthony Hopkins som den gale morderen Hannibal Lecter (Foto: Glen Wilson/Universal)
Anthony Hopkins som den gale morderen Hannibal Lecter (Foto: Glen Wilson/Universal)
Anthony Hopkins er tilbake som den intelligente, men gale Hannibal Lecter. FBI-agenten Will Graham har en sjelden evne til å gå inn i seriemorderes psyke, og det var han som i sin tid fikk satt Lecter bak lås og slå – etter en kamp på liv og død. Nå er Graham pensjonist i Florida, men blir kalt til tjeneste når en seriemorder under navnet "Tannfeen" herjer i byen.

"Tannfeen" er en ondskapsfull morder som dreper hele familier på en gang, og dekker øynene til ofrene med biter fra et knust speil. Graham skjønner at han trenger hjelp for å finne de riktige brikkene i puslespillet, og kontakter Hannibal Lecter for å få råd i saken. Lecter er hjelpsom og tjenestevillig som vanlig, og gir Graham biter av informasjon som hjelper ham til å ringe inn morderen. Men Lecter vet mer enn han vil ut med. "Tannfeen" er i virkeligheten Francis Dolarhyde, en plaget og innadvendt mann som beundrer Lecters brutalitet. De to utveksler brev med hverandre.

Dolarhyde arbeider på et filmlaboratorium hvor en av kollegene hans, en blind kvinne ved navn Reba McClane, er forelsket i ham. Mens Dolarhyde kjemper både med sine morderiske impulser og sine følelser for Reba, spiller Lecter Graham og Dolarhyde ut mot hverandre. FBI-agenten nærmer seg "Tannfeen", og Dolarhyde ser seg ut sitt neste offer – Grahams familie.

Om filmen
"Den røde drage" er en verdig oppfølger til "Silence of the Lambs". Rollelisten består av store skuespillere som Emily Watson, Ralph Fiennes, Edward Norton, Harvey Keitel og Anthony Hopkins som alle sammen har fått ekstreme karakterer å tolke.

Amerikansk thriller (2002)
Originaltittel: "Red Dragon"
Med Anthony Hopkins (Hannibal Lecter), Edward Norton (FBI-agent Will Graham), Ralph Fiennes (Francis Dolarhyde), Harvey Keitel (Agent Crawford) og Emily Watson (Reba)
Regi: Brett Ratner
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78