Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 2. februar 2004 kl 19.30 Puls

Opplevelsessenter for barn om helse

Programleder Anbjørg Sætre Håtun og Puls tar med seg seerne til Sverige i kveldens program. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Programleder Anbjørg Sætre Håtun og Puls tar med seg seerne til Sverige i kveldens program. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
I Vara i Sverige har barn fått et nytt og annerledes tilbud i helseopplæring. I stedet for å sitte i skolen og lese i bøker, kan de svenske barna dra til et eget opplevelsessenter for å lære mer om kropp og helse. Nå vil snart barn i Østfold få et lignende tilbud.

Puls har besøkt senteret i Sverige som tilbyr ulike opplegg tilpasset de forskjellige aldersgruppene. Mens elever i 1. klasse på barneskolen får lære hvordan et skjelett fungerer, får 14-åringene blant annet se hva som skjer inni kroppen når man røyker.

Skånsom skilsmisse?
Et samlivsbrudd er aldri enkelt, men det er viktig å trå ekstra varsomt når man har barn. I kveld får du vite seernes egne råd og tips for hvordan en skilsmisse kan bli mest mulig skånsom for barna.

Still spørsmål om allmennmedisin
I kveld svarer allmennlege Jørgen Skavlan på spørsmål fra seerne i studio. Etter at programmet er over, fortsetter han og programleder Anbjørg Sætre Håtun å svare seerne gjennom en halvtimes direktesending på Puls’ sine nettsider: www.nrk.no/puls

Puls’ ekspertpanel
Puls har et eget ekspertpanel som gir råd og svarer på seernes egne spørsmål. Etter selve fjernsynsprogrammet, fortsetter programleder Anbjørg Sætre Håtun og kveldens ekspert å svare seerne gjennom en halvtimes direktesending på Puls’ nettsider. Ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening) og Finn Skårderud (psykisk helse). Hver uke samler også redaksjonen inn seernes egne helseråd, som presenteres i programmet.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252


LENKER
  • www.nrk.no/puls