Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. januar 2011 kl 21.15 Det må jeg gjøre før jeg dør

Drømmetur til Old Trafford i Manchester


I det andre programmet i Tore Strømøys nye tv-serie "Det må jeg gjøre før jeg dør", møter vi brødrene Espen og Morten Steen fra Ski. Da Espen ble alvorlig syk og oppgitt av legene, ønsket lillebror Morten at storebroren skulle få reise på tur til Manchester for å gå på fotballkamp med sønnen sin Oliver.

Brødrene Espen og Morten Steen vokste opp i Groruddalen i Oslo. Begge elsket fotball og begge spilte selv. I tillegg hadde de hvert sitt favorittlag. Storebror Espens ble Manchester United. Han ble også den som gjorde det best på banen, og spilte både på Ellingsrud, Strømmen og Lyn.

For tre år siden ble Espen Steen alvorlig kreftsyk og holdt på å dø. Men med en utrolig vilje, klarte han seg over kneik etter kneik. Mens han lå på sykehuset, sa han en dag til lillebror Morten: "Tenk at jeg aldri får reise på fotballtur med sønnen min". Dette gjorde sterkt inntrykk på Morten, som tok kontakt med Tore for å høre om han kunne hjelpe Espen og sønnen Oliver til "drømmenes teater", fotballstadion Old Trafford i Manchester.

Sist vinter reiste Tore til Ski for å møte Espen Steen, og for å oppfylle hans store drøm om en "far og sønn-tur" til Espens drømmelag gjennom et helt liv. Sammen med Espen og Oliver ble også bror Morten og hans sønn Adam med.
En tirsdag i mars dro Tore og Steenguttene på en reise ingen av dem noen gang vil komme til å glemme.

18 oktober i fjor døde Espen Steen. Men han rakk å se reportasjen før han døde, og han ønsket at den skulle få gå på tv som planlagt, selv om han ikke var blant oss lenger på sendedagen.

I programmet møter vi også Joralf Gjerstad, alias Snåsamannen som også har gjort ting han har angret på i livet.

Om serien
Tore Strømøy fikk over tusen svar den gangen da han bad publikum om å sende inn sine høyeste ønsker til ham. I ett år har han reist rundt med de heldige utvalgte, både i Norge og resten av verden, for å oppfylle deres drømmer.
Vi får også møte spennende mennesker som snakker om forskjellige sider av livet.

Egenproduksjon 2010
Programleder: Tore Strømøy
Pressekontakt: Karoline Berg,90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, info@nrk.no 815 65 900