Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 7. mars 1999 kl 23.30 Takk, skjebne

Takk, skjebne (ttv)

NRK1 søndag 7. mars kl 23.30
Takk, skjebne

Reddet av sin egen vekkeklokke
I to en halv time sov hun i sin kahytt, helt uvitende om katastrofen som var i ferd med å innhente henne. Hun våknet av sin egen vekkeklokke og en røykfylt kahytt. Tre år tok det før marerittet var over for denne unge kvinnen som overlevde den forferdelige brannen ombord på Scandinavian Star.
Vi møter henne i kveldens danske dokumentar. Hun forteller at hun følte seg veldig alene i lugaren. Var hun glemt og forlatt?
Hun forsøkte å åpne kuøyet uten hell. Med et håndkle for munnen stirret hun fortvilt over på redningsbåten, som var utenfor hennes rekkevidde. Hun forberedte seg på å dø og skrev et avskjedsbrev til sin mor.
Men skjebnen ville det annerledes. Som en av de siste ble hun heist opp i et helikopter og reddet. Hun takker skjebnen for at hun stilte vekkerklokken slik at hun kunne svare da røykdykkerne banke på kahyttdøren... Avskjedsbrevet la hun igjen.
Med god hjelp av en venninne lever hun i dag et normalt liv. Hun er gift og har tre barn. Sammen med sin mann eier hun et turistskip, som daglig seiler ut fra de karibiske øyer. Hun er ombord hver dag.
NRK1 søndag kl 23.30

Bilde (Via Scanpix/Data- tv/Internett)
Hun overlevde marerittet ombord på Scandinavian Star.(Foto: Arne Abrahamsen, DR1).

Dansk produksjon fra DR1
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123
For mer informasjon: Gunilla Gaarder, Faktaavdelingen, tlf. 23049364