Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 19. august 2005 kl 22.30 Detektimen: Dalziel og Pascoe

Ubehagelig på universitetet

Dalziel og Pascoe etterforsker mord og uhumskheter på Holm Coltran-universitetet. (Foto: Stephen F. Morley/BBC Worldwide)
Dalziel og Pascoe etterforsker mord og uhumskheter på Holm Coltran-universitetet. (Foto: Stephen F. Morley/BBC Worldwide)
I forbindelse med gravearbeid på Holm Coltran-universitetet oppdages et kvinnelik under en statue. Dalziel og Pascoe etablerer midlertidig hovedkvarter på campus, og de merker snart at studiemiljøet ikke er av de beste.

Universitetet er splittet, med flere pågående tvister. Studenten Anita Sewell har nettopp saksøkt sin biologilærer, Sam Fallowfield. Hun hevder at han bevisst gir henne dårligere karakterer etter at forholdet deres tok slutt. Sewell støttes av den snerpete lektoren, Miss Disney.

Men så blir Anita Sewell funnet drept. Er det en sammenheng med det foregående likfunnet? Og hvorfor er det en del studenter som danser nakne i skogen på nattestid? Kanskje den karismatiske studentlederen Franny Roote vet mer?

Peter Pascoe får heldigvis litt annet å tenke på enn bare mord og rivalisering: Hans tidligere flamme, Ellie Soper, jobber ved universitetet. Nå får de tidligere kjærestene en mulighet til å gjenoppta forholdet.

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelig hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner. Han har et forhold til Ellie.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Innkjøpt kriminalserie fra BBC Worldwide (1996)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe
Kveldens episoder: An Advancement of Learning
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel), Colin Buchanan (Peter Pascoe), Susannah Corbett (Ellie Pascoe), Prunella Scales (Miss Disney), Dominic Jephcott (Dr Sam Fallowfield), James D'Arcy (Franny Roote), Zoë Hart (Anita Sewell).
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 77 51/92 01 55 79