Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 28. desember 1998 kl 21.30 Thoors øye: Liv og død

Thoors øye: Liv og død (t)


NRK2 mandag 28. desember kl 21.30
Thoors øye (2:8)

Bøddelens anger

Don Cabana var tidligere profesjonell bøddel ved et fengsel i en av USAs sydstater. Slik fikk han også jobben med å avrette sin venn i gasskammeret. I dag angrer han og arbeider aktivt mot bruk av dødsstraff.
Dette er en av de uvanlige personene vi møter i kveldens svenske serieprogram, Thoors øye. Reporter Kajsa Thoor formidler også et sterkt møte med to dødsdømte i fengslet.
Dom Rajah er mannen bak kremeringen av døde ved bredden av Ganges. Det vil si, det er han som forvalter ilden som brukes, og slik er han blant dem som ikke skal berøres. Men rik er han blitt, på ilden og døden!
Kajsa deltar videre i en seanse med mediet Margitta som forsøker å komme i kontakt med det hinsidige. Det er mange som er interessert i det overnaturlige, og nå kan man også skaffe seg en viss utdannelse på feltet.

Om serien
Den svenske reporter Kajsa Thoor har vært på reise rundt i verden og møtt fantastiske fenomener og uvanlige mennesker. I en serie på åtte episoder viser NRK1 hennes rapporter.
Thoors øye har tatt mål av seg til å formidle både det fantastiske, det kunstige, men også det hverdagslige.
Hvert program har et tema som binder sammen de tilsynelatende ulike tv-objekter. Blant annet for å vise at ting tross alt henger sammen.

NRK1 mandag kl 21.30
Sendt 28. mai 1998

Bilde (elektronisk via NTB, Data-tv/Internett)
Don Cabana henrettet en venn i lovens navn. Nå arbeider han for å avskaffe dødsstraffen. Kajsa Thoor møter han i de amerikanske sørstatene. (Foto: Paul Möllerstedt/SVT)

Svensk dokumentarserie i åtte deler
Reisende reporter: Kajsa Thoor, SVT2
Originaltittel: Thoors öga

Pressekontakt: Siri Grønning Meyer, tlf 23 04 81 23

\0\0\0