Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 6. mai 2007 kl 20.00 Margits saga

Tett på Margit Sandemo

Margit Sandemo har fått æren av å ha fått titusenvis av jenter og gutter til å lese bøker. (Foto: Gaia Studio)
Margit Sandemo har fått æren av å ha fått titusenvis av jenter og gutter til å lese bøker. (Foto: Gaia Studio)
I 15 år har TV-produsent Rune Vindenes fulgt norsk-svenske Margit Sandemo og hennes forfatterskap. Resultatet er et 50 minutter langt portrett av en av Nordens største nålevende forfattere, målt i opplag og salgstall.

Margit Sandemos bøker er trykt i 36 millioner eksemplarer, hvorav 47-binds serien "Sagaen om Isfolket" revolusjonerte populærlitteraturen på 80-tallet.
Like populær er hun ikke blant dem som forvalter litteraturen i Norge. Flere av landets største folkebibliotek har valgt å si nei til Sandemos suksessbøker. For kan man virkelig ta på alvor en som hevder å omgås småfolk, gjenferd og skytsengler?

I kveldens program møter vi Sandemo i flere eksklusive opptak gjort de siste 15 årene. Rammen for programmet er hennes arbeid med ei ny bok, bind 8 i serien "Trollruner", som hun skriver på i en alder av 82 år.

Med utgangspunkt i dette skrivearbeidet fordyper vi oss i Sandemos dramatiske liv, og hennes omstridte og mystiske orientering.

Underveis blir vi også tatt med på leting etter inspirasjon og spenning. Vi treffer gjenferd og reiser på oppdagerferd til et av Islands mest øde steder.

Innkjøpt dokumentar (2007)
Produsert av: Gaia Studio
Produsent: Rune Vindenes
Orginaltittel: Margit Sandemo På mystisk vis (I heksemesterens rike)
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80,
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no