Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 31. mai 2003 kl 21.05 Niern: Postman Blues

Tre filmer av mesterregissøren Sabu

Postbudet Sawaki (Shinchi Tsutsumi) blir uforskyldt anklaget for å være samfunnsfiende nummer en, og havner i store vanskeligheter
Postbudet Sawaki (Shinchi Tsutsumi) blir uforskyldt anklaget for å være samfunnsfiende nummer en, og havner i store vanskeligheter
Tre lørdager framover sender NRK2 filmer av den japanske mesterregissøren Sabu. Neste uke kommer "Unlucky Monkey", og den tredje filmen er "Monday". I Sabus filmer finnes mange fremmedgjorte sjeler, folk som sliter med å tilpasse seg macho-idealer, der de kaver rundt på egenhånd i et goldt, industrialisert samfunn. I kvelden film møter vi postmannen Sawaki.

Sawaki er en helt vanlig og stillferdig ung mann som sykler rundt i en japansk forstad og leverer post. En dag han er i ferd med å levere et brev, treffer han på sin gamle venn Noguchi. Uheldigvis blir dette møtet observert av to sivile politifolk som holder Noguchi under oppsikt fordi han er mistenkt for å drive med salg av narkotika.

Senere samme dag kommer Sawaki i skade for å åpne et brev som er skrevet av en ung kvinne ved navn Sayoko. Hun ligger dødssyk på hospitalet med diagnosen kreft.

Sawaki synes synd på jenta, og bestemmer seg for å besøke henne. På sykehuset treffer han den profesjonelle morderen Joe, og de to blir gode venner. Men også dette møtet blir observert av politiet som nå begynner å undre seg over det unge postbudets mange kriminelle kontakter. Forklaringen, finner de ivrige politifolkene ut, må selvfølgelig være den at Sawaki er en sentral person i det lokale forbryterimperium, en organisasjon hvor mord, utpressing, lemlestelse og narkotikasalg hører til dagens orden.

Før Sawaki vet ordet av det er han samfunnets fiende nummer én – og hver eneste politimann i byen jakter på ham.

Japansk spillefilm fra 1997
Originaltittel "Posutuman Burusu"
Regi Sabu
I rollene Shinchi Tsutsumi, Keiko Tohyama, Ren Ohsugi og Keisuke Horibe
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83