Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 5. mars 2005 kl 20.25 Melodi Grand Prix

Flott 50-års fest

Jorun Erdal er først ut med sangen I am Rock'n Roll. (Foto: Odd Steinar Tøllefsen)
Jorun Erdal er først ut med sangen I am Rock'n Roll. (Foto: Odd Steinar Tøllefsen)
Lørdag 5. mars braker det løs i Oslo Spektrum med et forrykende Melodi Grand Prix-show. Salen er fylt opp av Grand Prix-entusiaster som får oppleve kjente og kjære artister, purunge nykommere og en rekke overraskelser.

Showet vil bli en verdig og flott feiring av at vi går inn i det femtiende året med Melodi Grand Prix, eller Eurovision Song Contest som er konkurransens offisielle navn. Norge er med for 46. gang. En rekke land i Europa har også store markeringer planlagt i forbindelse med jubileumet.

I tillegg til årets deltakere vil det sitte spente og feststemte "veteraner" blant publikum – nemlig flere tidligere deltakere og vinnere av Melodi Grand Prix. Årets sending er tre-delt, og i del to vil Jostein "GP" Pedersen intervjue en del av VIP-gjestene og gi oss et tilbakeblikk på Melodi Grand Prix-historien. Dette skjer mens folk der hjemme sender inn sin stemme enten via telefon eller SMS.

Slik ser programmet ut:
Del 1: Alle åtte artistene fremfører sin sang. Tv-seerne kan begynne å stemme fra første sang.
Del 2: Folk fortsetter å stemme på sin favorittsang, og Jostein Pedersen besøker VIP-tribunen der tidligere Melodi Grand Prix-deltakere og vinnere deler sine glade MGP-minner med TV-seerne.
Del 3: Fire artister har nå gått videre, og én etter én blir de kalt opp på scenen slik at spenningen blir beholdt til siste minutt. Etter siste artist har sunget ferdig, kan tv-seerne stemme frem vinneren!

Mannen som skal holde styr på alt som skjer i Oslo Spektrum, er årets programleder, Ivar Dyrhaug.

Melodiene
Melodi 1: I am Rock’n Roll
Artist: JORUN ERDAL

Melodi: Claes Andreasson, Torbjørn Wasenius, Tommy Denander
Tekst: Claes Andreasson, Torbjørn Wasenius,
Jorun Erdal kommer fra Oppstryn og jobber som sanger på heltid. Erdal har også medvirket i en del revyer opp igjennom årene, blant annet sammen med Hege Schøyen, Øyvind Blunck og Grethe Kausland. Hun har også sunget i Beat for Beat.
Telefonnummer: 829 49 001
SMS: Kodeord 1 til 26600

Melodi 2: Feel the Beat
Artist: CHEEZY KEYS

Melodi: Kim A. Hagen og Hans Petter Moen.
Tekst: Kim A. Hagen, Hans Petter Moen og Morten Bergheim.
Cheezy Keys debuterer som deltakere i Melodi Grand Prix, men mange husker nok det oppsiktvekkende pauseinnslaget de serverte i den norske finalen i 2003. De er et fargerikt a capella band og har medvirket i forskjellige forestillinger på norske show- og revyscener.
Telefonnummer: 829 49 002
SMS: Kodeord 2 til 26600


Melodi 3: Kingdom Come
Artist: ANDREEA

Tekst/ Melodi: Tom Steinar-Hansen, Ole Henrik Antonsen, Lars Aass.
Andrea Proteasa er årets yngste deltaker i Melodi Grand Prix. Hun har tidligere deltatt i Ungdommens Kulturmønstring og en rekke talentkonkurranser. Til daglig går hun på Bjørkelangen videregående skole.
Telefonnummer: 829 49 003
SMS: Kodeord 3 til 26600


Melodi 4: Velvet Blue
Artist: KATHRINE STRUGSTAD

Melodi: Arve Furset.
Tekst: Gerard James Borg.
Kathrine Strugstad er fersk i Melodi Grand Prix-sammenheng, men har bred scene-erfaring. For tiden spiller hun i "Evita" på Chateau Neuf i Oslo, og har også medvirket i "Grease" og "I blanke messingen". Strugstad er utdannet innen klassisk sang ved Musikkonservatoriet i Trondheim.
Telefonnummer: 829 49 004
SMS: Kodeord 4 til 26600

Melodi 5: My Heart is My Home
Artist: JAHN TEIGEN

Melodi: Jahn Teigen, Anita Skorgan
Tekst: Jan Vincents Johannessen, Jahn Teigen, Anita Skorgan
Jahn Teigen er i år med for trettende gang i Melodi Grand Prix – nå er det elleve år siden sist. Teigen har blitt en av Norges mest populære og folkekjære artister siden han første gang deltok i Melodi Grand Prix i 1974. Han komponerer stadig musikk, og turnerer og opptrer aktivt.
Telefonnummer: 829 49 005
SMS: Kodeord 5 til 26600


Melodi 6. You Are the One
Artist: BLISSED

Tekst/Melodi: Mikael Gunnerås, Magnus Lindquist, Magdalena Lindstrøm.
Blissed er et popband som er satt sammen spesielt med tanke på Melodi Grand Prix. Blissed er: Marianne Solberg Follestad, Marit Strømøy, Anthony Robinson og Kristian Hajdu. Alle har bred erfaring fra musikkbransjen, og utelukker ikke dette samarbeidet kan føre til plateutgivelse og turne etter Melodi Grand Prix.
Telefonnummer: 829 49 006
SMS: Kodeord 6 til 26600

Melodi 7: Can You Hear Me
Artist: SEPPO

Melodi: Tor Endresen
Tekst: Are Selheim
Seppo består av Tor Endresen og Are Selheim. De spilte sammen i bandet White Rock på 1970-tallet, og i 2001 startet de Seppo. I fjor kom platen "Retrofeelia", som ga bandet to hiter på Norsktoppen, samt plass i den norske finalen i Melodi Grand Prix.
Telefonnummer: 829 49 007
SMS: Kodeord 7 til 26600


Melodi 8. In My Dreams
Artist: WIG WAM

Tekst og melodi: Teeny
Wig Wam er et glamrock-band fra Fredrikstad, og består av Flash, Sporty, Teeny og Glam. Den offisielle historien til bandet er at de kommer fra Bronzk, det polske kvarteret i New York… Dette er andre gangen de deltar i Melodi Grand Prix.
Telefonnummer: 829 49 008
SMS: Kodeord 8 til 26600

Egenproduksjon fra NRK Underholdning
Prosjektleder: Stian Malme
Pressekontakter: Håkon Sverdrup , 23 04 86 96/92015579 og Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364