Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 23. september 2007 kl 20.05 Kvitt eller dobbelt

Kunnskap satt på prøve

Aleksander Stensvik Volden er ekspert på Tutankhamon. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Aleksander Stensvik Volden er ekspert på Tutankhamon. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Det folkekjære programmet "Kvitt eller dobbelt" ble en stor suksess da det ble relansert i fjor for barn. Denne høsten starter en ny runde. I ti programmer fra 9.september vil vi møte unge mennesker under 18 år som er lidenskapelig opptatt av noe eller noen. Hovedpremien er på 48.000 kroner.

"Kvitt eller dobbelt" gikk første gang i 1961 og er blant NRKs mest kjente produksjoner. Programmet har vært sendt åtte ganger tidligere, den siste runden for voksne så sent som i 1994. Da var Knut Bjørnsen programleder.

I fjor ble Kvitt eller dobbelt igjen en seersuksess, denne gangen med Nadia Hasnaoui som er programleder i studio. På "bakrommet" har hun god hjelp fra Christian Strand. Mens Nadia spør ut kandidatene, følger Christian familie og venners reaksjoner på sidelinjen.

Spesialkunnskaper
I hvert program møter vi tre unge mennesker med spesialkunnskap om et bestemt tema. De spenner vidt, fra Elvis og Tutankhamon til Rally VM og norske kommuner, for å nevne noe. Til sammen var det 1400 som meldte sin interesse for å delta i spørreprogrammet.

Hver kandidat starter på 1500 kroner og dobler deretter premien til summen utgjør 48.000 kroner. I tillegg til en fagdommer for hvert tema er Merete Smith, generalsekretær i Advokatforeningen, hoveddommer. Hun vil sørge for at konkurransen går riktig og rettferdig for seg.


Aleksander Stensvik Volden (12) er ny kandidat i kveldens program, hans tema er Tutankhamon. Interessen startet med en film om utgravingen av Tutankhamon, da faren tok han med på en 3D-film på Aker Brygge da han var 5 år gammel. Filmen tente interessen hans, og siden den gang har han sørget for å holde den vedlike. På rommet sitt har han mange gjenstander fra Egypt, og flere bøker i bokhylla – sammen med alle kokebøkene sine.

Egenprodusert underholdning (2007)
Programledere: Nadia Hasnaoui og Christian Strand
Hoveddommer: Merete Smith
Prosjektleder: Gitte Calmeyer
Pressekontakt: Karoline Berg 23049486/90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no
LENKER
  • Les mer