Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 24. desember 2004 kl 17.00 Sølvguttene synger julen inn

Julesang fra Ullern kirke i Oslo

Sølvguttene synger i år julen inn fra Ullern kirke i Oslo (Foto: Scanpix)
Sølvguttene synger i år julen inn fra Ullern kirke i Oslo (Foto: Scanpix)
Korets stifter og leder, Torstein Grythe, er nå blitt 86 år og er fortsatt aktiv. Men for anledningen er det en tidligere sølvgutt, Carl Høgset, som dirigerer det meste. Konserten byr på både mektig musikk av Händel og en avdeling med våre mest kjente og kjære julesanger.

Konserten åpner med Händels mektige "And the Glory of the Lord" fra "Messias", og deretter Mozarts vakre "Ave Verum". En solistgruppe av gutter fremfører blant annet César Francks kjente "Panis Angelicus".

Harpisten Ellen Sejersted Bødtker har laget et arrangement over julesalmen "Nå tennes tusen julelys" før en lysprosesjon innleder avdelingen med seks av våre mest kjente og kjære julesanger.

Konserten avsluttes med "Julemotett" av Eyvind Alnæs med Kåre Nordstoga ved orgelet.

Travel tid for koret
Siden oktober har det vært en travel og spennende tid for Sølvguttene. De har blant annet hatt en flott tur til Italia. De sang i Peterskirken den dagen den nye Roma-traktaten ble undertegnet, og hadde to vellykkede konserter i Firenze, blant annet i det praktfulle rådhuset Palazzo Vecchio.

I slutten av november ble koret tatt vel imot på Sortland og Kabelvåg i Nordland med konsert blant annet i Vågan kirke – også kalt Lofoten-katedralen. De overnattet på Sjøforsvarets kystvaktstasjon i Sortland hvor det ble tid til et minitokt med skipet "Svalbard". Det var en ekstra populær opplevelse for guttene.

I desember er de travelt opptatt med en rekke julekonserter. Torstein Grythe har nå overlatt det meste av dirigentens ansvar til Fredrik Otterstad, også en sølvgutt, som vil føre kortradisjonen videre.

Egenprodusert konsertopptak fra Program Oslo, Kulturavdelingen
Programansvarlig: Erik Østby
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78