Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 29. mars 2012 kl 20.15 Team Bachstad

Dramatikk på vei mot mål


Reisen mot målstreken i veldedighetsbilløpet Mongol Rally ser omsider ut til å ha kommet til veis ende for Rune Gokstad og Øystein Bache.

Etter å ha kjørt en pensjonert brannbil fra trygge Marienlyst gjennom Tyskland og det østre Europa til Tyrkia, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Kasakhstan, Russland og endestasjon Mongolia har opplevelsene stått i kø. Men reisen til hovedstaden Ulan Bator skjer heller ikke uten dramatikk.

Redningsaksjon i ødemarken
Den norske brannbilen er den første som ankommer et ulykkested hvor en trailer har veltet. Da trår de norske karene til og redder en besvimt sjåfør ut av førerhuset mens det renner diesel over hele ham fra tanken som har sprunget lekk.

Satset på opplevelser
Det norske teamet havner til slutt på en 235.plass. Når meningen var å komme sist i mål, betrakter de det som en bra plassering ettersom de passerte skes biler inn mot målstreken. Da har de nemlig brukt lengst tid og opplevd mest!

Nytt hjem for brannbilen
Den pensjonerte brannbilen fra Øvre Eiker Brannstasjon blir høytidelig overlevert til et brannvesen som holder til nord i Mongolia. De trenger en Jeep til å frakte mannskap og utstyr inn i skogene og opp i fjellene, så den norske brannbilen er perfekt for dem.

Om serien
Øystein Bache og Rune Gokstad deltar i Mongol Rally der de skal kjøre en pensjonert brannbil fra Oslo til Mongolias hovedstad Ulan Bator.

Motortrøbbel, språkforvirring og mageproblemer er bare noen av utfordringene humorduoen møter på den eventyrlige reisen. Veldedighetsbilløpet blir omtalt som "verdens beste eventyr" og i overkant av 300 biler deltar – de aller fleste som stiller til start er lite egnet for turen.


Norsk humorserie.
Produsert av NRK (2011).
Med Øystein Bache og Rune Gokstad.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, mobil: 41 41 46 53, tel: 23 04 93 75.
TV-seere kan henvende seg til: Publikumsservice, tlf 815 65 900.