Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 1. september 2003 kl 20.30 Hotellet

Skjebnesvangre møter

Direktør Jens Andersen (Søren Spanning) i Norvik. Er han hotellets redningsmann? (Foto: Ole Kragh-Jacobsen DR/TV2)
Direktør Jens Andersen (Søren Spanning) i Norvik. Er han hotellets redningsmann? (Foto: Ole Kragh-Jacobsen DR/TV2)
Hotell Faber er i økonomiske vanskeligheter, og Alice og Adam (mor og sønn) ser seg om etter hjelp. Jens Andersen, direktør i firmaet Norvik, ser ut til å være den reddende engel for hotellet. Vaktmesteren John får sjokk da han ser Jens Andersen.

Og det er ikke bare John som reagerer slik. Synet av Andersen virker så sterkt på Alice at hun øyeblikkelig avlyser møtet.

Louise i resepsjonen får besøk av Filip som er på et behandlingssted for å få bukt med sin spillegalskap.

Kjøkkensjefen Lasse har hatt mye trøbbel i det siste. Næringsmiddeltilsynet har påpekt mangler på kjøkkenet, og lokalavisen har skrevet en ufordelaktig artikkel om saken. Nå får Lasse besøk av en ung kvinne, som tilbyr seg å være restaurantens nye grønnsakleverandør. Kokken Jimmy er imidlertid skeptisk, han har møtt henne før – under ganske ubehagelige omstendigheter.

Om serien
"Hotellet" har hatt stor suksess i Danmark, og nå får også NRKs seere gleden av denne danske dramaserien som foregår på Hotell Faber, et eksklusivt hotell i en større dansk provinsby.

Vi møter hotellets eiere, Alice og Erik Faber (sistnevnte begikk selvmord i første episode), deres tre voksne barn, Adam, Julie og Nikolaj, og de ansatte: resepsjonistene Maria og Louise, kjøkkensjefen Lasse, kokken Jimmy, servitøren Anette, stuepiken Aminah og vaktmesteren John. Hvert avsnitt er historier om hotellets folk, gjester eller andre med forbindelse til hotellet.

Hotell Faber, som har vært i familiens eie i generasjoner, er bygget på ruinene etter et gammelt kloster. Det er et mystisk hotell, som reagerer på forskjellig vi hvis noen truer det eller familien Faber.

Medvirkende:
Alice Faber: Kirsten Olesen
Erik Faber: Peter Schrøder
Adam Faber: Martin Hestbæk
Julie: Trine Appel
Nikolaj: Paw Henriksen
Maria Faber: Anne-Grethe Bjarup Riis
Ellers: Bjarne Henriksen, Baard Owe, Sarah Boberg, Søren Byder, Lene Maria Christensen, Jamile Massalkhi Rudolf og Claus Bue

Dansk dramaserie
Regi: Morten Arnfred og Morten Giese
Pressekontakt: Inger larsen, tlf: 23 04 74 83