Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 19. august 2008 kl 23.15 Mannen uten minne

Når livet spiller en et puss

Regissøren Aki Kaurismäki briljerer igjen med sin særpregede svarte humor og beskrivelser av mennesker i marginale miljøer og situasjoner.

En mann kommer til Helsinki om natten med tog, setter seg i en park og sovner. Han blir rått overfalt, ranet og nesten drept. På sykehuset blir han etter en tid erklært død, men så reiser Kaurismäkis mann seg, bandasjert og uten evne til å huske hvor han kom fra eller hvem han er.

Han rømmer fra sykehuset uten å ane hvor han skal hen, og så kollapser han til slutt på kaia i Helsinki. Han blir funnet av noen boms som bor i en slags koloni av containere på kaia, og slår seg sammen med dem. Vår mann får seg en jobb gjennom Frelsesarmeen, og han får også et godt øye til frelsesoffiseren Irma.

Dagene går og bruddstykker av hans gamle liv begynner å falle på plass, samtidig som det nye livet tar form og en ny livsgnist er tent.

Så gjør en underlig rekke tilfeldigheter at mannen må forholde seg til sitt gamle liv igjen, og ta et valg: Starte på ny eller fortsette som før?

Finsk svart komedie (2002)
Originaltittel: "Mies vailla menneisyyttä"
Med Kati Outinen (Irma), Markku Peltola (mannen uten minne), Annikki Tähti
Regi: Aki Kaurismäki
Pressekontakt: Hans T. Wiig, tlf: 23 04 96 23
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice: tlf 815 65 900, e>2