Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 16. november 2005 kl 23.20 Lydverket

Levende rockelegende

Neil Young er 60 år, og Lydverket feirer med å se tilbake på lang og betydningsfull karriere. (Foto: Warner Music Norge)
Neil Young er 60 år, og Lydverket feirer med å se tilbake på lang og betydningsfull karriere. (Foto: Warner Music Norge)
Lørdag 12. november fylte en av rockens aller største menn 60 år. Neil Young er grungens far, har en enorm backkatalog, og har skrevet låter som kommer til å stå som rockeklassikere til evig tid. I kveld feirer Lydverket bursdagen til legenden med å gi deg hans historie.

Historien om Neil Young, en av tidenes største rockelegender, inneholder blant annet Ronald Reagan, historiens merkeligste søksmål og en låt som ble soundtrack til en hel tidsperiode. Men mest av alt handler den om seks strenger og en stor musiker.

Neil Young er en viktig del av musikkhistorien. Han er mest kjent for låter som "Heart of Gold", "Hey, Hey, My, My" og sist, men absolutt ikke minst, "Rockin’ in the Free World". På listen over viktige rockere i moderne tid innehar han andreplassen, kun overgått av Bob Dylan.

Vi møter en åpenhjertig Neil Young som oppsummerer sin karriere, som til nå strekker seg godt over 30 album.

Om Lydverket
I høst legger Lydverket større vekt på artistportretter, dokumentarer og temasendinger - og det blir færre korte reportasjer. Mona B. Riise er fortsatt programleder.

Det blir også fortsatt musikkanbefalinger i Lydverket, men denne høsten skal redaksjonen gjøre flere dypdykk i noe av alt det deilige populærmusikken har å by på.

Egenprodusert musikkmagasin fra NRK Ung
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Les mer: www.nrk.no/lydverket

Vises også i Nett-TV.


LENKER
  • www.nrk.no/lydverket