Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 8. mars 2007 kl 21.30 Størst av alt

Frida skaper furore

Frida (Julia Bache-Wiig) skaper bølger i kveldens episode av
Frida (Julia Bache-Wiig) skaper bølger i kveldens episode av "Størst av alt". (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Det ser ut til at Frida kan stå foran et gjennombrudd som artist. I lanseringen av musikken sin sørger hun selv for at familiens tragedie utspilles på en måte som skaper bølger både privat og i media. Også for resten av familien fortsetter drapet på Anders Røst å få konsekvenser på forskjellige måter.

Frida er bare 17 år, og helt grønn i forhold til platebransjen og media. Men det hun mangler i erfaring, tar hun igjen i egenrådighet og oppfinnsomhet. Bestefarens brutale død har tvunget henne til å bråmodne, og som mange skapende mennesker oppdager hun at det kan være lettere å få utløp for følelsene gjennom musikken.

Men når hun trekker inn drapet på bestefaren i en videoproduksjon, skaper hun sterke reaksjoner både blant sine nærmeste og i offentligheten. PR-messig kan påfunnet bli en innertier, men hvordan vil det påvirke Fridas forhold til omgivelsene?

Fengselsvenninne
Beate Røst er siktet for overlagt drap på ektemannen, men er sluppet fri mens saken forberedes for domstolen. I fengselet ble hun kjent med en ung innsatt, Helene, som nå dukker opp på dørstokken hennes sammen med sønnen Alexander.

Erling og Nina har funnet tilbake til hverandre, og den unge jusstudenten er fast bestemt på å renvaske kjæresten for ryktene om at hun hadde et forhold til Anders Røst. Men nye avisavsløringer skaper vanskeligheter.

I kveldens episode får vi også se hvordan Dag sliter med følgene av sitt sidesprang med kommunebyråkraten Wenche Bergo. Og Camilla gjør en oppdagelse som for alvor tvinger fram et oppgjør med fortiden.

Eva Isaksen
Eva Isaksen (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Eva Isaksen (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Fra og med denne episoden tar Eva Isaksen over stafettpinnen som regissør etter Erik Skjoldbjærg. Isaksen er blant annet kjent for tv-seriene om Sejer og filmer som "Døden på Oslo S", "Over stork og stein" og "Mors Elling".

Om "Størst av alt"
NRK Dramas nye storsatsing "Størst av alt" er et annerledes morddrama sett fra de pårørendes ståsted. Det handler om en familie og deres drømmer, hemmeligheter og illusjoner – og om et drap som forandrer dem for alltid.

Gjennom seks episoder, som utspiller seg i løpet av et halvt år, følger vi familien Røst Halvorsen. Det er en i utgangspunktet vellykket og sammensveiset Oslo-familie bestående av tre generasjoner.

Den renommerte advokaten Anders Røst (Toralv Maurstad) og hans hustru Beate (Lise Fjeldstad) har holdt sammen i snart femti år. Deres datter Camilla (Gisken Armand) er psykolog og forfatter, og gift med advokaten Dag Halvorsen (Dennis Storhøi), som arbeider i svigerfarens firma. De har to barn, Erling (Nils Jørgen Kaalstad) som studerer jus, og musikktalentet Frida (Julia Bache-Wiig) som fortsatt går på skolen.

På nyttårsaften skjer det som skal rive grunnen bort under føttene til den lille familien: Anders Røst blir funnet drept utenfor hjemmet.

Drapet utløser prosesser som familiemedlemmene møter på høyst ulike måter. Tragedien fører til at sannhetene og verdiene de har samlet seg rundt blir satt på prøve, og deres forhold til seg selv, til hverandre og til omverdenen forandrer seg for alltid.

Dramaserie i seks deler
Produksjon: NRK Drama (2007)
I rollene: Gisken Armand (Camilla Røst Halvorsen), Lise Fjeldstad (Beate Røst), Dennis Storhøi (Dag Halvorsen), Julia Bache-Wiig (Frida Røst Halvorsen), Nils Jørgen Kaalstad (Erling Røst Halvorsen), Toralv Maurstad (Anders Røst), Charlotte Grundt (Nina), Kristofer Hivju (Ben), Kåre Conradi (Jørgen Eik), Bjørn Skagestad (Marius), Per Christensen (Harald Hansen), Anders Mordal (politietterforsker Mastrup), Paul Åge Johannessen (politietterforsker Fosse), Andrea Bræin Hovig (Sigrid Bye), Anne Krigsvoll (Wenche Bergo), Rut Tellefsen (Laura), Ine Marie Willmann (Hege), Kyrre Haugen Sydness (Jens), Emil Johnsen (Nico), Inger Katrine Hansen (Helene), Adrian Larsen (Alexander), Per Egil Aske (Kalle), Kari Simonsen (rettspsykiater), Christin Borge (forhørsdommer)
Regi: Erik Skjoldbjærg (episode 1-3) og Eva Isaksen (episode 4-6)
Manus: Ivar Køhn, Siv Rajendram Eliassen og Ståle Stein Berg
Foto: John Chr. Rosenlund og Helge Semb
Produsent: Tore Bergstrøm
Musikk: Nicholas Sillitoe
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900

LENKER
  • Les mer 
  • Hør Fridas sang: