Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 14. august 2009 kl 19.55 Levva livet!

Tett på Åge

Åge Aleksandersen på tur i båten sin. (Foto: Lisa Thue/NRK)
Åge Aleksandersen på tur i båten sin. (Foto: Lisa Thue/NRK)
Det er ikke lenge siden en av Norges mest populære rockemusikere rundet 60 år. I forbindelse med jubileet har NRK fulgt Åge Aleksandersen tett på turné, ut i båt på fritiden og opp i tårnet hans i Trondheim havn. Bli med inn i Åges verden - fra barndommen frem til i dag!

Enkelte har betegnet ham som Norges Bruce Springsteen, mens andre har hevdet at albumet "Levva livet" var like banebrytende for norsk rock som Michael Jacksons "Thriller" var i verdenssammenheng. En ting er i alle fall sikkert - de fleste av oss har et forhold til Åge Aleksandersen og sangene hans.

Åge har hatt en lang og innholdsrik karriere hvor han har vært med på å prege den nyere norske musikkhistorien, samt bidratt sterkt til begrepet "trønderrock". I dette portrettprogrammet kommer man nærmere mannen enn noen gang tidligere. Åge snakker åpnet om sin oppvekst, om karrieren og om opp- og nedturer.

Vi får også treffe familien, høre hva andre artister mener om namsosingen og se arkivklipp fra tidligere konserter, nyhetsinnslag, prisutdelinger med mere.

Sendt tidligere.

Egenproduksjon fra NRK Underholdningsavdelingen (2009)
Prosjektleder: Niels Bierge
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 918 44 239
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900