Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 24. juni 2013 kl 20.30 Spansk landsbyliv

Det gode liv i Andalucia


Rett innenfor turiststrendene på den spanske Solkysten ligger det frodig jordbruksland, daler med oliven- og mandellunder og fjell med en rik flora og fauna. Her møter vi europeere som har forlatt sine tidligere liv for å virkeliggjøre drømmer og livsprosjekter.

En av dem er Marlene Byrd, som har bakgrunn som radiomedarbeider, varietéartist og kakedesigner. I 30 år har hun og ektemannen Steven bodd på en finca (gård) i Andalucia. De siste årene har de drevet med et avlsprosjekt for å bevare den andalusiske kjempeeselrasen.

Marlene viser oss eselgården før hun legger av gårde for å treffe menneskene i området. Det blir en reise som innbefatter besøk på fiestaer, alpakkaer, tropiske fugler, eksotiske frukter, vindyrking, helende aloe vera-planter, kastanjeinnhøsting, jakten på Spanias mest ekslusive sopp, mye god mat, frodig natur og gode samtaler under Andalusias sol.

Kastanjer
I Genal-dalen har man siden romernes tid dyrket kastanjer. I første episode drar Marlene opp til den hvite fjellandsbyen Parauta og treffer lokalkjente Diego, som tar henne med på kastanjeinnhøstingen.

Her får hun også oppleve spennende matkultur og ser hvordan de lokale tar vare på landskapet og matkulturen sin. Vi får også være med på tilberedningen av smakfulle måltider.

"Spansk landsbyliv" er innspilt i Andalucia gjennom tre år, fra 2007 til 2011. Bak serien står den norske filmskaperen Svein Erik Larsen, som selv er bosatt i Spania.

Norsk dokumentarserie i 7 episoder
Produsert av Svein Erik Larsen, Selfilm (2012)
Distribuert av Klingfilm AS
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, 414 28 800
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900