Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 21. september 2006 kl 21.30 Ørnen

Farlig vitne

Moto (Brian Kizito Mutabi) gjemmer farlig materiale om en skruppelløs dansk industrimagnat.
Moto (Brian Kizito Mutabi) gjemmer farlig materiale om en skruppelløs dansk industrimagnat.
To menn er funnet drept i dyrehagen i København, og sporene peker mot våpendrageren til industrimagnaten Aagaard. Spørsmålet er om dette er tilstrekkelig til å få noe på Aagaard selv. En tidligere barnesoldat kan vise seg å bli en nøkkelperson i saken.

Flindt, som er Aagaards fortrolige, var den siste som ringte til den drepte leiemorderen. Så belastende er Flindt blitt for Aagaard at han er falt i unåde hos konsernsjefen, og etterforskerne strever med å finne konkrete bevis.

Heller ikke arrestasjonen av Le Mabé, som besitter svært kompromitterende materiale om Aagaards illegale prosjekter i Kongo, fører til noe gjennombrudd i etterforskningen. Le Mabé nekter nemlig å uttale seg til politiet.

Fotomappen er imidlertid havnet hos Moto, som i sin tid var barnesoldat under Le Mabés kommando. Han befinner seg igjen midt i kryssilden når det viser seg at flere er ute etter bildene.

Samtidig oppstår det full krise i forholdet mellom Marie og Hallgrim. Båndene fra avlyttingen av mobiltelefonen hans har avslørt alt om affæren med Frida. Hallgrim sliter også med vonde minner om sin islandske ungdomskjæreste.

Om serien
Krimserien "Ørnen" er en stort anlagt serie fra Danmarks Radio, produsert i samarbeid med NRK Drama og svensk og islandsk fjernsyn. Serien beskrives som en moderne krim med mye action. Samtidig handler den om en ung manns indre og ytre reise, inspirert av det klassiske dramaet "Odysseen".

"Ørnen" har toppskuespillere som Jens Albinus og Ghita Nørby i hovedrollene. Ved siden av "Krøniken" far krimodysseen "Ørnen" vært den mest markante dramasuksessen i Danmark. Under fjorårets Emmy-utdeling gikk serien til topps i klassen for beste internasjonale dramaserie.
I høst sender NRK sesong 2 og 3, hver på åtte episoder. Tredje og siste sesong sendes i Danmark i oktober. Det er totalt produsert 24 episoder av ørnen.

Dansk krimodyssé, sesong 2
Av Peter Thorsboe og Mai Brostrøm
Produksjon: DR i samarbeid med NRK, SVT og RUV
Produsent: Sven Clausen
Med Jens Albinus, Ghita Nørby, Marina Bouras, Steen Stig Lommer, Janus Bakrawi, Susan A. Olsen, David Owe, Bjørn Floberg, mfl.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900


LENKER
  • Hjemmeside