Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 16. februar 2003 kl 20.10 Pilot Guides: Roma

Den evige stad

Til Roma med
Til Roma med "Pilot Guides", her med Viktor Emanuel-monumentet sentralt i bildet. (Foto: Pilot Film & TV Prod.)
Forum Romanum, Colosseum, Michelangelos vakre Piazza Campidoglio, spasertur i den gamle innflytter-bydelen Trastevere, en messe i St. Peterskirken, Den spanske trapp – Estelle Bingham i ”Pilot Guides” tar oss med til den evige stad.

Etter en rundtur på den avlange Piazza Navona, opprinnelig et anlegg for idrettsleker fra første århundre e.Kr., beundrer Estelle også en av de største private kunstsamlinger i verden i den storslåtte patrisierboligen Villa Borghese.

Anzio og Toscana
En liten avstikker nedover kysten fører Estelle til Anzio, der allierte tropper ble landsatt i januar 1944 for å kaste tyskerne ut av Italia. Siden setter hun ut kursen nordover til det vakre Toscana og besøker en festival for veddeløp med ender(!).

Den siste dagen i Roma spiser Estelle lunsj med en vakker mann og besøker et imponerende byggverk, Pantheon, et av de best bevarte fra antikken.

Om serien
I denne andre omgangen av Pilot Guides bærer det til Istanbul, Sør-Frankrike, Kenya, New England (USA), Roma, Sør-Mexico, Australia, Java og Sumatra, Indokina, Korea, Wien og de asiatiske byene Calcutta, Shanghai og Bangkok.

Lonely Planet er fra før et velkjent begrep for de reisevante, og den nye serien Pilot Guides er en fortsettelse med de samme guidene. Ryggsekk-reisende Zay Harding, Ian Wright, Megan McCormick, Justine Shapiro og Estelle Bingham tråkler seg verden rundt i løpet av 13 nye programmer.

Også i Pilot Guides er koffert bannlyst. Det samme er overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Pilot Guides’ reportere tar oss med til steder som appeller til den nysgjerrige og eventyrlystne.

Innkjøpt engelsk serie
Originaltittel: Pilot Guides – The New Ultimate Travel Guide Series (8)
Produksjon: Pilot Film and TV Productions
For mer informasjon: www.pilotguides.com
www.pilot.co.uk/Pilot_Guides.html
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57