Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 7. juni 1999 kl 20.40 Nord og sør

Nord og sør (t)


NRK2 mandag 7. juni kl 20.40
Nord og sør (3:12)

Kampen for kjærligheten

Det første store slaget i borgerkrigen er utkjempet, og troppene fra sør seiret. Begge sider begynner å innse at krigen kan bli lengre enn først antatt. Samtidig utkjemper Orry det endelige slaget for å redde sin elskede Madeline fra hennes onde ektemann.
Den hevngjerrige Justin LaMotte har bortført sin kone Madeline etter et angrep på Orry Maines plantasje. Madeline er nå igjen fange i Justins hjem, og hun må til sin desperasjon innse at det ikke er noen til å redde henne nå som Orry er bortreist.
Men Orry får etter hvert høre om bortføringen, og han rir for å møte Justin i en kamp på liv og død.
Også George og Constance har vært gjennom store farer i krigen mellom nord og sør. George har overbrakt nyheten om nordstatenes katastrofale nederlag til Abraham Lincoln, som er fast bestemt på å holde ut i det som nå ser ut til å bli en lang og blodig krig.

Om \"Nord og sør\"
Denne påkostede amerikanske føljetongen hadde stor suksess da den ble vist i NRK i 1987, ikke minst takket være den røde tråd av romantikk som løper gjennom serien. Handlingen utspiller seg i en stormfull periode av USAs historie, i tiårene fram mot og under den amerikanske borgerkrigen.
Rollelisten til \"Nord og sør\" inneholder stjerner i fleng. Patrick Swayze fikk sitt store gjennombrudd i rollen som Orry Main.
Serien er produsert av TV-selskapet ABC, som ikke sparte noe på produksjonen. Scenene med historisk tilknytning er tatt opp der de utspilte seg i virkeligheten. Garderoben til Leslie-Anne Down alene omfatter 31 drakter, og i alt ble det laget 3300 kostymer til serien.

NRK2 mandag kl 20.40
Tidligere sendt NRK1 15.9.98

Bilde (via Scanpix/Internett)
Krigen mellom nord og sør er i gang for alvor.

Amerikansk dramaserie etter John Jake bøker
Produksjon: ABC (1986)
Originaltittel: North and South, Book II
I rollene bl.a. Patrick Swayze, James Read, Lesley-Anne Down, Kirstie Alley, Wendy Kilbourne, Lewis Smith, Terri Garber, Genie Francis og Parker Stevenson
Regi: Richard T. Heffron
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53