Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 20. november 2009 kl 23.20 Life on Mars

Bombetrusler til besvær

Sam Tylers (John Simms) tillit svekkes i 1973 når han trekker referanser til IRAs arbeidsmetoder slik han kjenner dem fra 2006. (Foto: BBC)
Sam Tylers (John Simms) tillit svekkes i 1973 når han trekker referanser til IRAs arbeidsmetoder slik han kjenner dem fra 2006. (Foto: BBC)
En bombetrussel blir rapportert inn til politiet, og A-Divisjonen setter alle kluter til. Ifølge tipseren er det IRA som står bak de påståtte planene.

IRA skal ha lagt store bombeplaner for Manchester, men dette stemmer ikke med inntrykket vår mann fra fremtiden, Sam Tyler, har av dem.

Han benytter seg av sine erfaringer fra 2006-tallet, men det slår feil og setter hele polititeamet i fare.

Sterk mistillit
Sam ser at tilliten de andre politifolkene har til ham blir svekket, men likevel hevder han hardnakket at det er for enkelt å skylde på IRA. Samtidig må han gripe inn når en trangsynt kollega er i ferd med å gå til angrep på det irske samfunnet i byen.

Sam ønsker å vise kollegaene at det å knytte lojale bånd til lokalsamfunnene, kan være en god måte å sikre byens ro og orden på. Dette mener politiinspektør Gene er en meningsløs idé.

Om serien
Helt siden etterforsker Sam Tyler våknet opp fra koma etter en alvorlig bilulykke, har tilværelsen hans vært i utakt. Nærmere bestemt i 33 år. Livet han hadde i 2006 er snudd på hodet, og litt etter litt begynner hverdagen hans å ta form i 1973.

Sam har etablert seg som politimann, men hans lidenskapelige, samvittighetsfulle og moderne måte å være politimann på skurrer med 70-tallets politisystem. Han skiller seg kraftig ut fra sine kjederøykende, trangsynte, teknologisk tilbakestående, korrupte og hårete kolleger.

Sam jobber også intenst med å skjønne hva som har skjedd med livet hans. Det å bli flyttet 33 år tilbake i tid er merkelig i seg selv, men det dukker stadig opp flere og flere spørsmål i hans eksistens om hva som er ekte og hva som faktisk er "nå". De sannhetene han trodde på i sitt forrige liv blir mer og mer uklare, og hvis det er 1973 som er hans nye virkelighet, hvordan kan han da komme seg hjem igjen til 2006?

Sendt tidligere.

Britisk dramaserie i 8 deler (2007)
Produsert av BBC Worldwide
Originaltittel: Life on Mars
Regi: Richard Clark
Produsent: Cameron Roach
Med blant annet Philip Glenister, John Simms og Marc Warren
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, 23 04 40 79 / 911 64 716
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no

LENKER
  • Hjemmeside