Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 9. mai 2005 kl 22.30 Vagn i India

Kastesystemet

Den danske globetrotteren Vagn Olsen er på en sju ukers reise i India (Foto: DR)
Den danske globetrotteren Vagn Olsen er på en sju ukers reise i India (Foto: DR)
Vagn fortsetter sin reise i et av verdens folkerikeste land. Denne gangen skal det handle mye om Indias mest utbredte religion, hinduismen, og kastesystemet som plasserer mennesker på samfunnsstigen fra vugge til grav.

Kastesystemet og urgamle tradisjoner gjør det vanskelig å endre på forholdene i India, hvor forskjellene på rik og fattig er enorme. Aller verst har de kasteløse det. En pensjonert oberst fra den indiske hær, Devanesan Johnson, bestemte seg for å starte en skole for unge, kasteløse jenter. Vagn møtte ham og elevene hans på livets skole i Kappalur i den sørøstlige delen av India.

Om serien
Vi har tidligere fulgt reporteren Vagn Olsen på kanalferie i Europa, på reise i arabiske land og til New Zealand. Nå tar den danske globetrotteren spranget til India hvor han har fartet rundt i flere uker.

I sju programmer blir vi med ham på en reise i kontrastenes verden, som er fullstendig annerledes enn den vi kjenner. Vi drar fra den gamle, danske kolonien Tranquebar i sør, gjennom små fattige landsbyer til maharajaenes praktplasser i nord.

Dansk dokumentar (2004)
Originaltittel: "Vagn i Indien"
Produksjon: DR TV
Pressekontakt: , tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78