Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 6. mars 2013 kl 19.45 Underveis: Fredsformelen

En verdensbønn for fred


Åsmund Gylder (41) er musiker, bydelsarbeider, idealist, bohem og familiefar. Oslomannen fra Stovner er også skaperen av "One Prayer", prosjektet som skal inspirere og styrke på tvers av kultur og religion.

Åsmund Gylder er i slekt med den norske mystikeren Marcello Haugen. Sammen med faren Lars har han følt at den åndelige arven etter Marcello har spilt en sterk rolle gjennom hele livet. I hytta på Lifjell i Telemark har de to bygd et kapell som de har kalt "Pusterommet". Naturopplevelsene herfra og samværet med faren, har gitt Åsmund hans åndelige ståsted.

One Prayer
Åsmund Gylder skal fortelle om bønnen "One Prayer". Den er basert på en "fredsformel" som Marcello Haugen etterlot seg. Musikere fra hele verden har bidratt til den 40 minutter lange komposisjonen, og særlig urfolks instrumenter og bønner er representert.

Verdensbønnen ble offentlig lansert på FN-dagen, 24.oktober i 2012. Bønnen er fortsatt i utvikling for å få flere religioner og musikalske uttrykk representert.

Om serien
I livssynsprogrammet "Underveis" møter vi mennesker som forteller om sine valg og verdier, og om hvordan det har påvirket livene deres.

Programleder Henriette Louise Krogness tar ukens tema videre med en gjest i studio.

Norsk livssynsprogram (2012).
Produsert av NRK.
Programleder: Henriette Louise Krogness.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf: 414 14 653/23 04 93 75.
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900.