Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 18. desember 2013 kl 19.45 Bør de gifte seg

En ny sjanse etter samlivsbrudd?


Heidi (68) har vært gift og skilt tre ganger og Dag (75) to ganger. Den ene gangen med hverandre. Paret fant tilbake etter å ha vært skilt i tre år. Er det mulig å få et godt forhold igjen etter et brudd?

Dag og Heidi elsker å være sammen på fritiden, enten i leiligheten på Norefjell eller i familiehytta på Filtvet. De har etter hvert lært seg å leve med hverandres plusser og minuser. Men går det an å finne tilbake til et tillitsfullt forhold etter at den ene har vært utro?

Førsteinntrykket av paret er at de er flinke til å ta vare på hverandre, men samlivspsykologene lurer på hvor dypt det egentlig stikker.

Om serien
Går det an å forutse hvilke parforhold som vil vare? To av Norges fremste samlivseksperter setter kjærligheten på prøve hos fem forskjellige kjærestepar ved hjelp av personlighetstester og praktiske oppgaver. Sammen vil ekspertene gi sin dom over parforholdet. Har parene det som trengs for et langt og lykkelig samliv?

Halvparten av ekteskapene ender i skilsmisse. Det vil samlivsekspertene Frøydis Lilledalen og Andreas Løes Narum gjøre noe med. Deres oppdrag er å lære nordmenn å velge riktig kjæreste.

- Min erfaring er ikke at folk skiller seg for lett. Det er mer at de tar for lett på selve valget av partner, forklarer Frøydis. De fleste par unngår alle konfliktfylte tema i starten av forholdet, og får ikke prøvd seg på den grå hverdagskjærligheten før livene er så vevd sammen at det er vanskelig å ombestemme seg.

Gjennom en rekke samtaler og tester skal Frøydis og Andreas kartlegge personlighetene til fem forskjellige kjærestepar og finne ut hvordan de er som par. Når det er gjennomført, kan samlivsekspertene gi sin dom. Blir det grønt lys for et langt og lykkelig samliv, får kjæresteparet en gul varsellampe, eller får de et rødt kort – som betyr at de ikke har en framtid sammen? For kjæresteparet kan det bli en deilig bekreftelse eller en vond åpenbaring.

Norsk realityserie i 5 deler
Egenproduksjon fra NRK Youngstorget
Prosjektleder: Halvard Jacobsen
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 97 52 52 87
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice tlf: 23 04 70 00