Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 5. september 2010 kl 20.05 Flåmsbana minutt for minutt

Flåmsbanen minutt for minutt


Opplev en av de mest spektakulære togreisene her i landet fra orkesterplass. Bli med minutt for minutt fra høyfjell til fjord. Reisen starter på Myrdal stasjon på Bergensbanen og reiser fra 866 meter over havet ned til Flåm ved Sognefjorden.

Hvert år reiser over en halv million mennesker med denne banen, og det er selve turen i seg selv de fleste er ute etter. Få jernbanestrekninger i verden kan skilte med noe mer storslått og vakker natur, og på denne reise kan du få med deg alt. Kameraer er med og fanger opp utsikter i alle retninger, ikke minst fra lokomotivførerens plass.

70 år gammelt ingeniørverk
I høst er det 70 år siden denne banen ble åpnet, og den dag i dag blir den regnet som litt av et ingeniørverk. Jernbaneskinnene krysser den trange dalen flere ganger, og til og med inne i fjellet går skinnene i åttetall for å forsere den bratte strekningen ned mot fjorden.
NRK-teamet som sto bak Bergensbanen minutt for minutt, har brukt den samme ideen på Flåmsbanen. Som TV-passasjer får du med deg det meste, også den spektakulære Kjosfossen. Ta plass, lukk dørene og sitt hvor du vil!

Egenproduksjon fra NRK Hordaland
Prosjektleder: Thomas Hellum
Pressekontakt: Nathalie Sprus23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice Publikumssevice, tlf: 815 65 900