Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 12. januar 2006 kl 21.25 Niern: Monster's Ball - Skjebnedansen

Gripende desperasjon

Leticia (Halle Berry) innleder et forhold til fengselsbetjenten Hank (Billy Bob Thornton) uten å vite at han har henrettet faren hennes i den elektriske stol.
Leticia (Halle Berry) innleder et forhold til fengselsbetjenten Hank (Billy Bob Thornton) uten å vite at han har henrettet faren hennes i den elektriske stol.
Den rasistisk anlagte bøddelen Hank Grotowski forelsker seg i Leticia Musgrove, enken etter en mann (Sean Combs) han nettopp har henrettet i den elektriske stolen. Halle Berry og Billy Bob Thornton er glitrende i hovedrollene.

Hank Grotowski (Billy Bob Thornton) kommer fra generasjoner med sørstatsbødler, har en hatefull far (Peter Boyle) og en ulykkelig sønn (Heath Ledger) han ikke kommuniserer med. Leticia (Halle Berry) er en hardt rammet kvinne i stadig pengenød, har et ensomt fedmeplaget barn og vet ingenting om Hanks yrke når hun velger å innlate seg med ham.

Et forhold på tvers av rasene i de fortsatt fordomsfulle Sørstatene er ingen enkel sak, men her handler det først og fremst om å søke hverandres trøst under fortvilte omstendigheter, for mennesker som kanskje kan gjøre hverandre godt.

Glitrende skuespillkunst
Halle Berry vant Oscar for rollen som første fargede skuespillerinne, og Billy Bob Thornton er ikke redd for å skape en figur som man rett og slett kan mislike. Grotowski er en brutal, innesluttet og kjærlighetsløs mann som i løpet filmen forsøker å bli et bedre menneske. Verd å legge merke til er også unge Coronji Calhoun i rollen som Leticias fedmeplagede sønn. Han gjør en overbevisende innsats.

"Monster’s Ball" er et engelsk uttrykk for en siste fest for en dødsdømt person.

Programmet er sendt tidligere.

Amerikansk drama (2001)
Originaltittel: "Monster’s Ball"
Regi: Marc Forster
Med: Halle Berry, Billy Bob Thornton, Peter Boyle, Sean Combs, Coronji Calhoun, Heath Ledger
Pressekontakt:Inger Larsen , tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78