Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 11. desember 2012 kl 20.00 Nobels fredspriskonsert 2012

Stjernespekket Nobelfeiring


Sarah Jessica Parker og Gerard Butler leder årets fredspriskonsert direkte fra Oslo Spektrum.

Årets konsert vil hedre prisvinneren EU for seks tiår med arbeid for fred og forsoning, demokrati og menneskerettigheter i Europa.

Internasjonalt stjernelag
Skuespillerne Sarah Jessica Parker og Gerard Butler skal lede festforestillingen som inneholder bidrag fra et internasjonalt stjernelag av artister, blant annet svenske Laleh, Oque Strada fra Portugal, Karpe Diem, rumenske Fanfare Ciocarlia, Susanne Sundfør, og Jennifer Hudson og Seal fra USA.

- Det er et stort privilegium å være en del av årets Nobels Fredspriskonsert. Jeg er beæret over å få dele scene med slike fantastiske artister, sier Sarah Jessica Parker.

Også skuespillerkollega Gerard Butler setter pris på å få bidra i forbindelse med prisutdelingen, og uttaler:
- Jeg er dypt beæret over å bli spurt om å være en del av denne betydningsfulle feiringen av menneskeheten. Den Europeiske Union har vist verden hva som er mulig når krefter forenes i fred. Det er en glede å stå sammen med disse flotte artistene og feire EU og EUs bidrag til fred i verden.

Tradisjonsrik feiring
I 18 år har Nobels Fredspriskonsert blitt arrangert som en musikalsk feiring til ære for Nobels Fredsprisvinnere. Konserten kringkastes til et globalt publikum og når ut til potensielt 350 millioner husstander i mellom 80 og 120 land.

Konserten arrangeres av Den Norske Nobelkomite til ære for fredsprisvinnerne. Den har de siste årene blitt holdt i hovedstadens storstue, Oslo Spektrum, og blir kringkastet til 80-120 land.

nobelpeaceprizeconcert.no

Norsk produksjon, 2012
Produksjon: Eyeworks Dinamo
Prosjektleder NRK: Skjalg Solstad
Presseansvarlig: Jade Josefine Nordahl / 92403873
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900


LENKER
  • nobelpeaceprizeconcert.no