Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 7. oktober 2001 kl 20.10 Lonely Planet: Irland

Den grønne øya

Bli med til fargerike Irland i Lonely Planet i kveld.
Bli med til fargerike Irland i Lonely Planet i kveld.
Lonely Planets reisende reporter Ian Wright tar oss i kveld med til Irland - den grønne øya. At det regner mye i Irland bør ikke skremme noen. - Hvis det regner, er det bare å søke ly på en av de mange hyggelige pubene, var det rådet Ian fikk av turister han møtte på sin vei.

Ian starter i Belfast. Byen har vært åsted for noen av de blodigste oppgjørene som har funnet sted mellom katolikker og protestanter i Nord-Irland. Nå er stedene som vi har hørt om fra dramatiske nyhetssendinger, blitt turistattraksjoner. Ian får en drosjesjåfør til å vise oss rundt i byen samtidig som vi får et innblikk i forhistorien.

Storslått natur
For naturinteresserte kan Irland by på varierte opplevelser. Her er stupbratte klipper, endeløse sandstrender, bølgende åser, dype daler og eventyrlige fjellformasjoner som gir rik næring til fantasien. Å oppleve Irland fra sykkelsetet kan anbefales. Men en må være forberedt på vind og regn og utstyre seg deretter. Da kan man til gjengjeld oppleve både den vakre naturen, de storslåtte, gamle slottene og borgene og den irske gjestfriheten.

Dublin hele døgnet
Dublin sover aldri! Her skjer det noe døgnet rundt. Mange turister finner veien til Irlands vakre hovedstad som har fostret verdenskjente forfattere og musikere i generasjoner. I dag har Dublin fått ry på seg for å være et verksted hvor nye musikktalenter får utvikle seg. På Dublin Music Centre kan vi høre mange av dem som ifølge musikkekspertene står på spranget til en internasjonal karriere. Også på de mange pubene i Dublin er det mulig å høre mye god musikk. Og musikken skal selvsagt nytes sammen med et glass Guinness.

Om serien
"Lonely Planet" er et velkjent begrep for de reisevante: Reisebøkene fra all verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg frem i verden på. Også de prisbelønte tv-programmene gir nyttige tips og råd, og blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne. I dag er tv-programmene over store deler av verden like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere.

I "Lonely Planet" er koffert bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. "Lonely Planet"s reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.

Fakta - innkjøpt
Reiseserie for og med ungdom - serie 6
Originaltittel: Lonely Planet
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilder
1. Bli med til fargerike Irland i Lonely Planet i kveld.

2. Det finnes mange små sjarmerende landsbyer i Irland.


LENKER
  • Lonely Planet