Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 9. februar 2004 kl 19.30 Puls

Hestejenter og hemoroider

Programleder Anbjørg Sætre Håtun og Puls ser nærmere på hestegale jenter i kveldens program. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Programleder Anbjørg Sætre Håtun og Puls ser nærmere på hestegale jenter i kveldens program. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Hva er det egentlig med jenter og hester? spør Puls i kveld. I tillegg får seerne gode råd mot hemoroider, og vi skal også se nærmere på hvordan det står til i norsk psykiatri.

Ny forskning viser at jenter som har hest som hobby, både er mer selvstendige og står bedre rustet til å takle problemer enn sine jevnaldrende medsøstre. Hvorfor er det så positivt for jenter å være gærne etter hester?

Hemoroidehjelp
Til tross for at de fleste av oss vil oppleve hemoroider en eller flere ganger i løpet av livet, synes mange det er flaut å be om råd.

Puls har spurt seerne til råds, og har fått stor respons. I kveld får du vite noen av de beste rådene. Du får også høre hva ekspertene mener kan lindre – eller forebygge – hemoroider.

Still spørsmål om kropp ot trening
I kveldens Puls møter vi Jorunn Sundgot-Borgen som arbeider på Norges idrettshøgskole som professor i fysisk aktivitet og helse.

Etter at programmet er over, fortsetter hun og programleder Anbjørg Sætre Håtun å svare seerne gjennom en halvtimes direktesending på Puls’ sine nettsider: hPuls

Puls’ ekspertpanel
Puls har et eget ekspertpanel som gir råd og svarer på seernes egne spørsmål. Etter selve fjernsynsprogrammet, fortsetter programleder Anbjørg Sætre Håtun og kveldens ekspert å svare seerne gjennom en halvtimes direktesending på Puls’ nettsider. Ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening) og Finn Skårderud (psykisk helse). Hver uke samler også redaksjonen inn seernes egne helseråd, som presenteres i programmet.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252


LENKER
  • Puls