Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 9. april 2001 kl 09.25 Drømmen om Narnia

Drømmen om Narnia (t)


NRK1 mandag 9. april kl 09.25
Drømmen om Narnia (3:6)

Den grønnkledde
Myrvrikkeren Dysterpytt, Eustace og Jill utsettes for store farer på sin magiske ferd for å finne prins Rilian. De treffer en grønnkledd kvinne sammen med sin ridder. Hun gir dem tilsynelatende gode råd på veien til de snille kjempene av Harfang.
De blir overrasket av uvær og kraftige snøbyger på stier som ikke fører noen steder. Hvordan skal de klare å nå Harfangslottet før portene stenges for natten?
Jill har marerittlignende drømmer, fordi hun har problemer med å huske de fire tegnene som løven Aslan gav henne.
Om serien
Forfatteren og Oxfordprofessoren Clive S. Lewis åpnet for første gang dørene til den fascinerende Narniaverdenen med boka \"The Lion, The Witch and the Wardrobe\" i 1950. Deretter fulgte \"Prins Caspian\" (1951), \"The Voyage of the Dawn Treader\" (1952) \"The Silver Chair\" (1953), \"The Horse and His Boy\" (1954), \"The Magician\'s Nephew\" (1955) og til slutt \"The Last Battle\" (1956). Med Narnia-seriens svimlende opplagstall ble Lewis etterkrigstidens bestselleforfatter for barn. Hans fargerike, vittige, engasjerende og framfor alt medmenneskelige fortellinger trollbandt leserne.

I serie III, som er basert på den 6. Narniaboken \"Sølvstolen\", er Narnia like magisk og full av overraskelser som tidligere. Det har gått mange år siden Lucy, Edmund, Eustace og kong Caspian var ute på sin farefulle ferd til det ytterste hav. Nå blir Eustace kalt tilbake til Narnia sammen med skolevenninnen Jill. Der sørger den gamle kong Caspian over tapet av sin egen sønn. Han vet ikke om han er i live eller er død. Den store og magiske løven Aslan gir de to skolebarna i oppdrag å finne den bortkomne prins Rilian.

NRK1 mandag kl 09.25
Tidligere sendt 26.4.97

BBC produksjon
Original tittel: Chronicles of Narnia
Serien er basert på C.S. Lewis\' sjette Narniabok, \"Sølvstolen\".
Regien er ved Alex Kirby.
I hovedrollene som Jill og Eustace møter vi Camilla Power og David Thwaites, og Tom Baker som Dysterpytt.
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 anna-marie.normann@nrk.no)
Bilde
Jill (Camilla Power), Dysterpytt (Tom Baker) og Eustace (David Thwaites) møter mange hindringer på sin leting etter prins Rilian.