Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 13. januar 2006 kl 00.05 Historien om Bangladesh-konserten 1971

Den første nødhjelpskonserten


I august 1971 stod George Harrison og Ravi Shankar i spissen for en storslagen konsert til inntekt for de kriserammede i Bangladesh. Arrangementet ble senere en modell for Band Aid, Live Aid og Live 8. Før konserten sendes på NRK1 neste fredag, får vi se hvordan det hele kom i stand i denne bakom-dokumentaren.

Bakteppet for konserten var den humanitære krisen som oppsto i Bangladesh under frigjøringen fra Pakistan. I tillegg til George Harrison og Ravi Shankar bidro Bob Dylan, Eric Clapton, Ringo Starr, Leon Russell og Billy Preston.

Historien fortelles gjennom klipp som ikke tidligere har blitt vist fra prøver og lydsjekker, opptredener og intervjuer med de medvirkende. I tillegg bidrar FNs generalsekretær Kofi Annan og Sir Bob Geldof med sine betraktninger om konsertens betydning. – George Harrison og vennene hans var pionerer, sier Kofi Annan.

Og selv etter sin død gir George Harrison til gode formål; alle inntekter på salg av denne dokumentaren og selve konserten går til hjelpeorganisasjonen UNICEF.

Britisk dokumentar (2005)
Originaltittel: The Concert for Bangladesh Revisited: George Harrison & Friends
Distribuert av: NBD Television Ltd.
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252


LENKER
  • Les mer: