Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 7. april 2005 kl 19.25 The Young Ones

The Young Ones i skrekkfilm

Skrekk og gru – Vyv, Rick, Neil og Mike i
Skrekk og gru – Vyv, Rick, Neil og Mike i "The Young Ones". (Foto: BBC)
The Young Ones starter denne gang med en ny rulletekst, der Vyv, Rick, Neil og Mike havner i sin egen skrekkfilm.

Det hele er ganske skremmende. Det er nå bare musikken som kan redde kvartetten. Den overvintrede hippien Neil forskanser seg i badekaret og synger Simon and Garfunkel-sanger. Vyv nynner på "Ashes to Ashes" av Bowie.

De forbannede
Ukens opptreden i guttenes stue blir med punkbandet The Damned. De framfører sangen "Video Nasty", et nummer med klare referanser til videobåndet som er gått i spinn.

Om serien
I en falleferdig bygård i Nord-London klamrer fire studenter seg til fattigdomsgrensa i samme leilighet. Vi møter pønkeren Vyv, den politisk bevisste og sosialt samvittighetsfulle Rick, hippien Neil og den velpolerte og elegante Mike.

Når de ikke er opptatt av å fly i tottene på hverandre, så klarer de å bli innblandet i de mest bisarre komiske situasjoner.

The Young Ones er blitt litt av en kult-serie, og satte en ny standard for hvordan tv-komedie skulle lages da den kom i 1982. Humoren er rå, uforutsigbar, og minner ofte mer om en tegneserie på måten hovedpersonene får gjennomgå fysisk. Med sin alternative "look" ble "The Young Ones" en serie for unge rebeller på samme måte som punk og new wave-musikk hadde blitt de unges stemme noen få år før. Serien hadde også musikalske innslag, noe som var helt uvanlig på den tiden.

Listen over gjesteskuespillere er også formidabel, med et kobbel av Englands største komikere og skuespillere, bl.a. Dawn French og Jennifer Saunders fra "Absolutt fabelaktig" og en ung Oscar-vinner, Emma Thompson.

Britisk komiserie 1984
Originalttittel: The Young Ones (sesong 2)
Kveldens episode: Nasty
Produsert av: BBC
Med: Adrian Edmondson, Rik Mayall, Nigel Planer, Christopher Ryan og Alexei Sayle
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57