Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 7. juni 2005 kl 20.00 Jubileumssending

Stor bursdagsfest på Aker Brygge

Anne Grosvold er programleder fra kveldens direktesending på Aker Brygge. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Anne Grosvold er programleder fra kveldens direktesending på Aker Brygge. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
7. juni er en ordentlig festdag for Norge, og 100-årsjubileet for unionsoppløsningen går selvsagt ikke upåaktet hen i NRK. Anne Grosvold er på plass med direktesendinger fra båten Grace på Aker Brygge der hun skal være vertinne for et gedigent bursdagsselskap. Både svenske og norske gjester er invitert.

Med flåtebesøk, skoleskip og regattaer kommer havnen til å være full av båter, og forhåpentligvis vil folket trekke ned til bryggekanten for å se på.

- Vi legger opp til en uhøytidelig feiring med fødselsdagsselskap fra båten Grace. Det blir norske og svenske gjester som Anne kommer til å snakke med om både fortid og nåtid. Mest av alt skal vi se på hvordan forholdene er i dag, og likheter og ulikheter mellom de to landene anno 2005, forteller prosjektleder for jubileumssendingen, Ida Simonsen i NRK Underholdning.

Sendingen fra Grace er lagt opp som et talkshow, og Anne Grosvold får god hjelp av svensken Kurt Olsson. I tillegg blir det innslag både fra Konserthuset og Rådhusplassen der det foregår store ting.

Mye musikk
På Rådhusplassen er Kringkastingsorkestret dirigert av Lars Erik Gudim i aksjon med en rekke sterke solister: Kurt Nilsen, Vamp, Peter Jöback, Bjørn Eidsvåg og Silje Nergaard skal sammen med KORK skape stemning blant de frammøtte. Konferansierene på hovedscenen er Kristin Kaspersen og NRKs egen Stian Barsnes Simonsen. Folkefesten på Rådhusplassen starter på NRK1 kl 21.05.

Ca. kl 22.00 skal vi tilbake til Aker Brygge og Anne Grosvold, men fra ca 22.30 er vi på Rådhusplassen igjen. Der skal Åge Aleksandersen, Big Bang og Turboneger på scenen.

Egenprodusert direktesending fra NRK Underholdning
Programleder: Anne Grosvold
Prosjektleder: Ida Simonsen
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10


LENKER
  • Les mer