Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 23. november 2002 kl 18.30 Reser

Skrekk og gru

Stian tar for seg temaet skrekk og gru i kveldens
Stian tar for seg temaet skrekk og gru i kveldens "Reser". (Foto: Kristian Skylstad)
Det blir et spennende tema i kveldens ”Reser” når Stian konsentrerer seg om spøkelser, skrekk og gru. Han besøker både et spøkelseshus og drar på filminnspilling.

Stian skal sammen med to barn overnatte i et hus det spøker i. Der treffer de en spøkelsesjeger som de har en samtale med. Han forteller om hva jobben hans går ut på.

I et program om det overnaturlige må det selvsagt være noen spøkelseshistorier. Og Stian og de to barna forteller og skremmer hverandre, og kanskje de også møter spøkelset i huset der de overnatter?

Skrekkfilm
Stian besøker også settet til en film som har fått navnet "Lille frøken Norge". Det er en moderne eventyrfilm for barn og unge i Roald Dahl-stil med elementer fra skrekkfilmen. Den handler om Lotte og hennes far Helge. Faren finner seg en ny kjæreste som har en datter, og etter hvert flytter de sammen.

Her finnes den morløse jenta, den onde stemoren og god gammeldags kjærlighet og svik. Stian intervjuer barna som spiller, og de snakker om alt fra filmens innhold til deres forhold til spøkelser, skrekk og gru.


NRK Barn og Ungdom
Egenprodusert magasinsending
Programleder: Stian B. Simonsen
Prosjektleder: Mette Kristensen
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10