Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 9. januar 2001 kl 21.00 Niern: Hjelp - vi flyr!

Hjelp - vi flyr! (t)

NRK2 tirsdag 9. januar kl 21.00
Hjelp - vi flyr!

Ellevill luftferd

Om bord i et amerikansk passasjerfly på vei fra Los Angeles til Chicago utspiller det seg de villeste scener. På grunn av matforgiftning er både piloten og annenflygeren satt ut av spill. Den sjokkskadde krigsflygeren Ted og hans flyvertinnekone Elaine har derfor måttet overta spakene.

Passasjerer og besetning på dette transamerikanske flyet utgjør en broket forsamling. Blant dem er en pilot med tvilsomme seksuelle tilbøyeligheter, to religiøse fanatikere, en syngende flyvertinne og en lege med en nese som avslører ham når han ikke holder seg til sannheten. Annenpiloten går under navnet \"Roger Murdock\", men ligner til forveksling en kjent basketballspiller.

Til middag får passasjerene valget mellom kjøtt og fisk. I løpet av minutter er alle som valgte fisk, blitt syke. Mer dramatisk er det at også piloten, annenflygeren og flyets mekaniker er rammet.

Farefull ferd
Den eneste blant passasjerene som har ført et fly, er Ted Striker (Robert Hays), en tidligere kampflyger. Men han har ikke fløyet på mange år og har dessuten ingen erfaring med svære jumbojeter. Dessuten har han flyskrekk på grunn av traumatiske krigsopplevelser. Årsaken til at han nå befinner seg om bord, er at han ønsker å skvære opp med sin flyvertinnekone Elaine Dickenson (Julie Hagerty). Meget motvillig lar Ted seg overtale til å ta pilotens plass, mens Elaine erstatter annenflygeren.

I mellomtiden forbereder flygeledere i Chicago seg på å lose den vettskremte Striker ned på bakken ved å kommunisere over sambandet. Denne operasjonen blir ledet av Rex Kramer (Robert Stack), som fløy sammen med Ted Striker under krigen. Men det faktum at de ikke er spesielt gode venner, kompliserer saken.

Klarer Ted Striker å sette flyet trygt ned på bakken? Vil passasjerene komme seg til sykehuset i tide? Og, ikke minst, vil Ted og Elaine finne tilbake til hverandre igjen?

NRK2 tirsdag kl 21.00

Amerikansk spillefilm fra 1980
Originaltittel: Airplane!
Manus og regi: Jim Abrahams, David Zucker, Jerry Zucker
I rollene: Robert Stack, Lloyd Bridges, Robert Hays, Julie Hagerty og Leslie Nielsen
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)

Bilde
\"Hjelp - vi flyr!\" er en ellevill parodi på katastrofefilmer. Den sjokkskadde krigsflygeren Ted Striker (Robert Hays) og hans flyvertinnekone Elaine Dickenson (Julie Hagerty) må prøve å ta flyet ned etter at både piloten og annenflygeren er satt ut av spill på grunn av matforgiftning.