Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 1. mars 2000 kl 22.40 Advokatene

Advokatene (t)

NRK2 onsdag 1. mars kl 22.40
Advokatene (9:14)

Barmhjertighetsdrap

Statsadvokat Helen Gamble tiltaler doktor Henry Richards for overlagt drap på en dødssyk kreftpasient. Bobby forsvarer legen, og det blir et voldsomt oppgjør i rettssalen.

Dr. Richards er overbevist om at han har utført sin legegjerning på en etisk høyverdig måte. Den kreftsyke var uten sjanse til helbredelse og hadde kontinuerlig store smerter da Richards ba en sykepleier om å sette en dødelig dose med morfin. Hun nektet å følge ordre, derfor gjorde han det selv.

Hendelsesforløpet blir vitneført i rettssalen, og aktor Gamble fyrer løs med argumenter om at dette juridisk må oppfattes som drap. På den annen side forteller Bobby juryen om sine egne erfaringer i en lignende familiesak, da hans mor lå dødssyk i en respirator. Men også aktor Helen Gamble har en familiær historie å fortelle...

Om serien
\"Advokatene\" (The Practice) er blant de mest sette dramaseriene i USA, der den nå er inne i sin fjerde sesong. I første omgang er det satt opp 17 episoder på sendeplanen i NRK1 i høst.
Serien er skrevet og produsert av David E. Kelley, mannen bak suksesser som \"Chicago Hope\" og \"L.A. Law\". Denne gang gir han et mer realistisk og uglamorøst bilde av hverdagen ved et lite advokatkontor i Boston. Her har juristene løs snipp og bukser uten press. Men smarte er de, og de lar seg ikke pille på nesen når sakene til slutt havner i retten. Ofte tar de saker for ubemidlete, og dermed kan det bli vanskelig å holde selskapets stramme budsjett i balanse.

Bobby Donnell (Dylan McDermott) er sjefen, en ung idealistisk jurist med ubøyelig rettferdighetssans. Hans høyre hånd er Ellenor Fruett (Camryn Manheim), en fornuftig og frittalende dame. Eugene Young (Steve Harris) er en kjapp og energisk kar, mens Lindsay Dole (Kelli Williams) er nyutdannet og noe usikker. Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton) er kontorets trygge og rolige sekretær som holder orden på saker og ting. Endelig har vi Jimmy Berluti (Michael Badalucco), en entusiastisk advokat og god venn av Bobby.

NRK2 onsdag kl 22.40
Tidligere sendt 30.10.98 i NRK1

Bilde:
Bobby (Dylan McDermott) forsvarer en lege som står tiltalt for aktiv dødshjelp

Amerikansk dramaserie (1987)
Originaltittel: The Practice
Produsent og manusforfatter: David E. Kelley
Med Dylan McDermott, Camryn Manheim, Kelli Williams, Steve Harris, Michael Badalucco

Pressekontakt: Fjernsynets informasjonsavd.: tlf 23 04 78 46