Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 14. april 2000 kl 00.05 Klassiske rockealbum: Bob Marley: "Catch a Fire"

Klassiske rockealbum: Bob Marley: \"Catc


NRK1 fredag 14. april kl 00.05
Klassiske rockealbum: Bob Marley \"Catch a Fire\"

I kveld handler det om tilblivelsen av albumet \"Catch A Fire\", albumet som ga Bob Marley internasjonal anerkjennelse.
Chris Blackwell, grunnleggeren av selskapet Island Records, hadde inngått kontrakt med The Wailers tidlig på 70-tallet. Råmaterialet til \"Catch A Fire\" ble laget på Jamaica.
Bob Marley tok med seg tapen til Storbritannia, og Chris Blackwell begynte produksjonsprosessen i studioene til Island Records. Chris visste at den originale musikken til The Wailers var uakseptabel for de fleste populære radiostasjonene. Han begynte derfor å finpusse råmaterialet, og la på lag med keyboards og el.gitarer.
Dette fungerte utmerket, og \"Catch A Fire\" gjorde Bob Marley, The Wailers og reggae-musikk kjent for et internasjonalt publikum.

London og Jamaica
Programmet tar for seg albumet spor for spor. I London forteller produsenten Chris Blackwell og teknikeren Tony Platt om låtene \"Slave Driver\", \"Concrete Jungle\", \"Stir It Up\", \"Rock It Baby\" med flere.
Rabbit Bundrick (keyboards) og Wayne Perkins (el.gitar) forteller hvordan det var å bidra med rock and roll i produksjonsprosessen.
På Jamiaca møter vi medlemmer av The Wailers som fortsatt lever. Bunny Wailer, Aston \"Family Man\" Barrett og Earl \"Wire\" Lindo minnes innspillingen av \"Catch A Fire\", og Bunny Wailer fremfører akkustiske numre fra albumet.

Rasta- kulturen
Mortimo Planno, Bob Marleys rasta-lærer og Jah Lloyd, Bobs venn forklarer innflytelsen Haile Selassie og rastafarianerne hadde på Bob Marley og The Wailers. Rita Marley foreller om sitt tidlige liv med Bob.
Programmet er illustrert med arkivopptak fra The Wailers\' konserter og tidligere intervjuer med Bob Marley og Peter Tosh. Fjernsynsopptredener og sjeldne hjemmevideoer gir i tillegg et unikt innblikk i prosessen bak utgivelsen av det klassiske rockealbumet \"Catch A Fire\".

NRK2 lørdag kl 21.00

Bilde
1. Marley med sin familie

2. Marley - reggae-kongen

Britisk dokumentar
Eagle Rock Entertainment PLC
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83